Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 18:36

Εξεταστείτε προληπτικά στο Πρότυπο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

φωτογραφία (1)Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση για τη σημασία της πρόληψης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικού Ελέγχου για καρκίνο του μαστού και τέστ Παπανικολάου, που πραγματοποίησε το Πρότυπο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, με τη συνεργασία του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη περισσότερες από 200 γυναίκες έκλεισαν ραντεβού για προληπτικό έλεγχο.Η πρόληψη σώζει ζωές και στοιχίζει πολύ φθηνότερα σε πολίτες και συστήματα υγείας, όπως τόνισαν και οι ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η αυτεξέταση από τις γυναίκες. Στην ενημερωτική αυτή συνάντηση στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, συμμετείχε, επίσης, και ο Πανελληνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η πιλοτική λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Υγείας Περιστερίου, γίνεται στο πλαίσιο της  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και αποτελεί το πρώτο δείγμα εφαρμογής της στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση της πρόληψης, της ενημέρωσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) προέβη στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με επιστημονικό προσωπικό, έχοντας σαν στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλους τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων η χειρουργός κα Δέσποινα Μυλωνάκη μίλησε για την έγκαιρη διάγνωση, η κα.Χριστιάνα Μήτση, ψυχολόγος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «“Αλμα Ζωής» για τους ανασταλτικούς παράγοντες πρόληψης και η κα Μαργαρίτα Πιτερού εθελόντρια στο «Αλμα Ζωής» για την συγκλονιστική προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο μαστού .Τέλος ο κ. Φωτίου χειρουργός στο ΚΥ συνοψίζοντας έκλεισε δίνοντας το μήνυμα της σημασίας της πρόληψης και των προγραμμάτων αυτών στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

φωτογραφίαΠαρόν στην εκδήλωση ήταν και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας όπου ανήκει το ΚΥ Περιστερίου κ.Ευδοκιμήδης ο οποίος τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε στα μικρά καθημερινά να αναβάλλουν όσα πρέπει προληπτικά να κάνουμε για την υγεία μας». Τέλος, η υπεύθυνη του Κέντρου κ. Χατζηπασχάλη στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογράμμισε την σημασία που έχουν τα προληπτικά προγράμματα στην κοινότητα και η Αγωγή Υγείας καθώς και την «υποχρέωση» που νοιώθουν οι εργαζόμενοι του ΚΥ Περιστερίου να προσφέρουν και αυτές τις υπηρεσίες στους πολίτες δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν ,να βοηθήσουν την υγεία τους , να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και συγχρόνως να υπάρχει και σημαντικό οικονομικό όφελος .

Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου σταδιακά αναπτυσσόμενο και αναβαθμισμένο από τον Οκτώβριο του 2013 κατάφερε να εξυπηρετεί όχι μόνο το Δήμο Περιστερίου και τους όμορους δήμους, αλλά και πολίτες άλλων περιοχών.

-Στο διάστημα 0κτωβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014 εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 ασθενείς μειώνοντας την προσέλευση αυτών σε γενικά νοσοκομεία και αποφορτίζοντάς τα.

-Μείωσε το χρόνο αναμονής των ασθενών προσφέροντάς τους ποιοτικές υπηρεσίες.

-Πραγματοποίησε πάνω από 700 εμβολιασμούς σε παιδιά. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούσε αντίστοιχους εμβολιασμούς έχοντας επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων.

Δηλώστε συμμετοχή: 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

(Χρήστου Λαδά 43, Εναντι Β” ΔΟΥ Μπουρνάζι)

τηλ. επικ/νίας:

210.57.48.512, 562, 526, 573, 529, 506, 523, 578

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Γυναίκα μολύνθηκε με τον ιό του AIDS, από την ερωτική της σύντροφο

Εκκληση ζωής για 30χρονη ανασφάλιστη με όγκο στον εγκέφαλο, κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Διαστάσεις «επιδημίας» παίρνει ο αυτοτραυματισμός των νέων

Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε εάν δεν κοιμάστε καλά και σωστά