Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 22:07

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να διατηρείτε τους νεφρούς σας υγιείς;

Το νερό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την καλή λειτουργία των νεφρώνα μας. Τα βοηθάει να αποβάλλουν διάφορες ουσίες που αν συσσωρευτούν, θα δημιουργήσουν δυσλειτουργίες. Αυτές οι ουσίες είναι το νάτριο, η ουρία, αλλά και όλες οι τοξίνες του οργανισμού που εκεί (στα νεφρά δηλαδή) φιλτράρονται και αποβάλλονται.

Ο μαγικός αριθμός στον οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες ύστερα από έρευνες είναι πως ο άνθρωπος πρέπει να πίνει καθημερινά τουλάχιστον 3 λίτρα νερού, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και τα νεφρά του να μην ζορίζονται και μακροπρόθεσμα να παρουσιάσουν δυσλειτουργικότητα.

neroarxikoΕπιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σίδνευ, δημοσίευσαν μελέτη στο περιοδικό Nephrology, ύστερα από έρευνα που έκαναν σε περισσότερα από 2.500 άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσοι έπιναν σχεδόν 3 λίτρα υγρών την ημέρα, διέτρεχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νεφροπάθειας.

Μια άλλη έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε ύστερα από επτά χρόνια και η οποία δημοσιεύτηκε, από Καναδούς επιστήμονες στην «Κλινική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας», έδειξε και εκείνη ότι όσοι πίνουν νερό (τουλάχιστον 2 λίτρα ημερησίως) και γενικότερα πολλά υγρά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κάποια νεφρική δυσλειτουργία.

Η έρευνα έγινε σε 2.200 ανθρώπους με μέση ηλικία τα 45 χρόνια. Ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής νεφρολογίας του πανεπιστημίου του Οντάριο, William Clark, τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την άποψη πως οκτώ ποτήρια υγρών την ημέρα κάνουν καλό στα νεφρά. Δηλαδή περίπου 2 λίτρα την ημέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα εκπληκτικό βίντεο για την κατάθλιψη, που όλοι πρέπει να δείτε

Διαστάσεις «επιδημίας» παίρνει ο αυτοτραυματισμός των νέων

Γιατί οι γυναίκες μισούν στη δουλειά τους, τις άλλες γυναίκες;

Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε εάν δεν κοιμάστε καλά και σωστά