Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 18:35

Στους 104 οι νεκροί της γρίπης

4180_1Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης που «χτυπά» τις τελευταίες εβδομάδες την Ελλάδα, με τα θύματά της να αγγίζουν σήμερα τα 104. Για τουλάχιστον ακόμη τρεις εβδομάδες θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε έξαρση, επισημαίνουν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ από τα μέσα Απριλίου και μετά, η γρίπη θα παρουσιάσει ύφεση.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι 6 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στους 104, όπως και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης Η1Ν1, δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του ιού, παρ” όλο που έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

Ακόμη 47 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ενώ από την αρχή της περιόδου, 279 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σημειώνεται ότι όσοι πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι ασθενείς απέναντι στην εποχική γρίπη, με τους ειδικούς να τους εφιστούν την προσοχή. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες αυτούς, να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Οι έρωτες της άνοιξης και το πρώτο φιλί. To love story της Πάολας και του Ματ στο μικροσκόπιο της επιστήμης

Δείτε πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας σε ένα τρισδιάστατο επιστημονικό βίντεο

Νέα μέθοδος αναισθησίας «λύνει τα χέρια» στους πλαστικούς χειρουργούς

Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε εάν δεν κοιμάστε καλά και σωστά