Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 0:03

Δοκιμασίες που υποβάλλετε το σώμα σας άνευ λόγου

Καθημερινά δίχως να έχουμε επίγνωση του τι κάνουμε, βασανίζουμε (όχι απαραίτητα επώδυνα) το σώμα μας και δημιουργούμε καταστάσεις που το επιβαρύνουν. Για παράδειγμα ο πολύς ύπνος δεν κάνει καλό, ή ακόμη και το να βλέπουμε συνέχεια τηλεόραση.

dokimasia1

Δοκιμασία 1: Ο ύπνος. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι για να ξεκουραστούμε σωματικά αλλά και ψυχικά από την ένταση της ημέρας, χρειάζονται από 7 μέχρι 9 το πολύ, ώρες ύπνου. Περισσότερες λειτουργούν αρνητικά στον εγκέφαλο και την αντίληψη μας και μπορεί επίσης να προκαλέσουν διαβήτη, ενώ λιγότερες μας κρατάνε συνέχεια κουρασμένους.

 dokimasia2

Δοκιμασία 2: Η τηλεόραση. Αυτό που θα διαβάσετε είναι τρομακτικό, αλλά προλαβαίνετε. Επιστήμονες από το Μπέρκελει διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που περνούν περισσότερες από 10 ώρες καθισμένοι στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση, έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στους επόμενους 36 μήνες.

 dokimasia3

Δοκιμασία 3: Η έξοδος. Όσοι δεν βγαίνουν συχνά από το σπίτι, όχι απαραίτητα για διασκέδαση, απλά και μόνο να πάνε μέχρι τον φούρνο, ή για ψώνια, τότε εκτίθενται πολύ λιγότερο στον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D (που για τη δημιουργία της στον οργανισμό είναι απαραίτητος ο ήλιος), είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στο σώμα μας. Αυτό συνεπάγεται αίσθημα κόπωσης, ανεξήγητοι πόνοι, μέχρι και κατάθλιψη.

 dokimasia4

Δοκιμασία 3: Ένα ποτηράκι ακόμη. Όσοι καταναλώνουν καθημερινά περισσότερα από 2 ποτήρια αλκοόλ, κινδυνεύουν σε βάθος χρόνου, να εμφανίσουν καρκίνο στο στόμα και στον λάρυγγα. Για να μην πούμε φυσικά για τις αυξημένες πιθανότητες για κίρρωση του ήπατος και υπέρταση.

 dokimasia5

Δοκιμασία 4: «Λιώσιμο» στη γυμναστική. Εντάξει είπαμε ότι η άσκηση κάνει καλό και προστατεύει την καρδιά, αλλά εάν το παρακάνουμε φτάνουμε σε άλλα αποτελέσματα. Η καθημερινή άσκηση υψηλής έντασης αδρανοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και συχνά πυκνά μας κάνει ευάλωτους σε ασθένειες. Γυμναστική με ένταση ναι, αλλά και με μέτρο.

 dokimasia6

Δοκιμασία 5: ο καφές. Και εδώ το «μέτρον άριστον» είναι απαραίτητο. Επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι περισσότερα από 28 ποτήρια καφέ τη βδομάδα (δηλαδή 4 καφέδες τη μέρα) αυξάνουν κατά 6 φορές τις πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια ασθένεια. Αφήστε δε που σε μεγάλες ποσότητες ο καφές προκαλεί ταχυκαρδίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα κορίτσι σε κορμί 11χρονου αγοριού ΒΙΝΤΕΟ

Φωτογραφίες ΣΟΚ: η ζωή μιας 2χρονης με ναρκομανείς γονείς

Ποια η διαφορά του φόβου από τη φοβία;

Τι να φάτε για να ξεμπλοκάρετε τον μεταβολισμό σας