Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 15:25

Ένα κορίτσι σε κορμί 11χρονου αγοριού ΒΙΝΤΕΟ

Από πολύ μικρή η τζαζ κατάλαβε ότι δεν ήταν σαν τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Γεννήθηκε αγόρι, αλλά ένιωθε σαν κορίτσι. Ανατομικά είναι αγόρι, αλλά αυτό δεν της απαγορεύει να ζει και να συμπεριφέρεται σαν κορίτσι. Αρχικά οι γονείς σοκαρίστηκαν αλλά γρήγορα αποδέχτηκαν την επιλογή του παιδιού τους, έστω και σε τόσο μικρή ηλικία.

Γεννήθηκε το 2001 και σε ηλικία 6 χρονών, με περίσσια ωριμότητα η Τζαζ το ξεκαθάρισε στους γονείς της: «Δεν είμαι αγόρι. Είμαι ένα κορίτσι και έτσι θέλω να μου συμπεριφέρεστε». Οι γονείς το κράτησαν στην αρχή μυστικό, αλλά όταν απευθύνθηκαν στον παιδίατρο και στον παιδοψυχολόγο, εκείνοι ήταν κατηγορηματικοί: «Το παιδί πρέπει να εκφραστεί και εσείς πρέπει να ακολουθήσετε τα θέλω του».

Η Τζαζ σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται σε μια κατάσταση που ονομάζεται Gender Dysphoria, δηλαδή δυσφορεί για το φύλλο της. Στο βίντεο που έγινε για το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, θα δείτε την μεταμόρφωση του Τζαζ από μικρούλης, μέχρι να γίνει στα 11 της η Τζαζ.

Θα δείτε επίσης τι λέει η Τζαζ για την συμπεριφορά των ανθρώπων όταν μαθαίνουν ότι δεν είναι ένα κοριτσάκι, αλλά ένα αγοράκι, τι συμβαίνει στο σχολείο της και πως βιώνει τη δύσκολη καθημερινότητα της. «Με κοιτάζουν αμέσως παράξενα. Με κρίνουν από αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια μου και όχι από τον χαρακτήρα μου» θα πει.

Η οικογένεια της είναι μια τυπική Αμερικάνικη ευκατάστατη οικογένεια. Η Τζαζ έχει άλλα 3 αδέρφια και όλοι την λατρεύουν και τις συμπεριφέρονται όπως θέλει εκείνη. Η Τζαζ έχει φίλες, παίζει στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου της και είναι και μαζορέτα. Το διαβατήριο της στο «γένος» γράφει: Κορίτσι. Η μοναδική στεναχώρια της Τζαζ πάντως είναι πως στην ηλικία των 8 της απαγορεύτηκε να παίζει ποδόσφαιρο με τη γυναικεία ομάδα, επειφή οι κανονισμοί δεν το επιτρέπουν.

Οι γονείς της για άλλη μια φορά της συμπαραστάθηκαν και προσέφυγαν νομικά κατά της ομοσπονδίας γυναικείου ποδοσφαίρου. Δικαιώθηκαν, Η Τζαζ παίζει ξανά ποδόσφαιρο.

Δείτε το βίντεο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια η διαφορά του φόβου από τη φοβία;

Φωτογραφίες ΣΟΚ: η ζωή μιας 2χρονης με ναρκομανείς γονείς

Το πώς μυρίζει η ανάσα σας μπορεί να είναι σημάδι κάποιας ασθένειας ΛΙΣΤΑ

Ο πολυτραυματίας και τα θαύματα της ορθοπεδικής χειρουργικής. Ενα βίντεο animation που κόβει την ανάσα.