Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 1:31

Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Απλά ατύχησες! 8 ασθενείς περιμένουν ακόμη το Υπουργείο Υγείας…

 koinwniko iatreio.jpg7Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Ατύχησες εσύ αλλά και ενδεχομένως πολλοί ακόμη. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει το Υπουργείο Υγείας, αλλιώς δεν μπορούμε να δώσουμε λογική εξήγηση στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Από τις 11 Μαρτίου, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού έχει αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, που βιώνουν 8 ασθενείς που απευθύνθηκαν εκεί, αλλά και σε άλλα κοινωνικά ιατρεία, αφού έχουν την ατυχία να νοσούν με ηπατίτιδα. Οι εθελοντές του ιατρείου απέστειλαν και φαξ στο γραφείο του Υπουργού Υγείας με το αίτημα και γνωστοποιήσαν και δια ζώσης – όπως υποστηρίζουν – το πρόβλημα, γιατί εν τέλει είναι πολύ σοβαρό και άπτεται και της δημόσιας υγείας, χωρίς όμως να λάβουν καμία απάντηση μέχρι στιγμής.

γρίπη4 Το ιατρείο δεν διαθέτει τα απαραίτητα, πανάκριβα, φάρμακα για να τα χορηγήσει στους ασθενείς, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές, ενώ παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μεταδώσουν την ασθένεια και σε άλλους πολίτες!

Οι γιατροί και οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού επευθύνουν και πάλι δημόσια έκκληση στο Υπουργείο Υγείας και ζητάν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Δηλαδή «να βρεθεί άμεσα η απαραίτητη αγωγή για αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα να εγγυηθεί το Υπουργείο Υγείας ότι ανάλογες περιπτώσεις θα τις καλύπτει αυτόματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλιώς όλη η κοινωνία θα κινδυνεύει από την ανάλγητη και αινιγματικά ανεύθυνη πολιτική του Υπουργείου Υγείας, να αφήνει ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες χωρίς θεραπεία», υποστηρίζουν οι γιατροί.

Αυτούσιο το μήνυμα, που απέστειλαν με email στις 11/03/2014 αλλά και με fax:

 

hivΕλληνικό 11/03/2014

 ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ / Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Γ.Γ. Υπουργού Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης

 ΘΕΜΑ: Κατεπείγουσα έκκληση για φαρμακευτική αγωγή ασθενών με ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C

 Κύριε Υπουργέ,

 Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κάνει κατεπείγουσα έκκληση για την άμεση αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος της μη κάλυψης με θεραπευτική αγωγή των ασθενών με ενεργό ηπατίτιδα Β ή ηπατίτδα C. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς δεν λαμβάνουν συστηματικά το θεραπευτικό σχήμα. Ενίοτε μπορεί να το λαμβάνουν αποσπασματικά με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία. Η συγκεκριμένη αγωγή ειδικά με τα σκευάσματα Pegasys inj και Copegus που συνήθως χορηγούνται είναι απαγορευτική για αυτούς τους ασθενείς λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ αρκετά συχνά και τα κοινωνικά ιατρεία αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτήν την αγωγή.

 Το πρόβλημα αφορά συνήθως νεαρά άτομα, δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην κοινωνία και τους ασθενείς και πρέπει άμεσα να δοθεί η δέουσα λύση της πρόσβασης στην φαρμακευτική αγωγή.

 Το ζήτημα των συγκεκριμένων φαρμάκων είχε και πάλι τεθεί στην επίσκεψή μας στο Υπουργείο τον Ιανουάριο 2014 καθώς και με γραπτό μας αίτημα.

 Αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ασθενείς τους οποίους αδυνατούμε να καλύψουμε και χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθεια σας!

 Στην διάθεσή σας,

 Βασιλική Ηλιοπούλου (κινητό τηλ. επικοινωνίας …)

εκ μέρους του συντονιστικού οργάνου του ΜΚΙΕ

 

koinwniko iatreio.jpg4ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης

(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Γιατί η αλλαγή της ώρας προκαλεί έμφραγμα;

Χρονογράφημα: «Με τα μάτια του ειδικευόμενου γιατρού»

Δοκιμασίες που υποβάλλετε το σώμα σας άνευ λόγου

Φωτογραφίες ΣΟΚ: η ζωή μιας 2χρονης με ναρκομανείς γονείς