Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 12:08

Γιατί η αλλαγή της ώρας προκαλεί έμφραγμα;

clock.jpg7Από τη στιγμή που τα ρολόγια μας ρυθμιστηκαν μία ώρα μπροστά, πολλά πράγματα κινδυνεύουν να συμβούν εκτός από την αυτονόητη μία ωρα χαμένου ύπνου. Σύμφωνα με νέα έρευνα, η εαρινή αλλαγή ώρας σχετίζεται με μία σειρά από ασθένειες και ατυχήματα, από καρδιακές προσβολές, μέχρι αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Ο αριθμός των καρδιακών προσβολών αυξάνεται κατά 17%, τις δύο εβδομάδες πριν τη μεταβολή της ώρας, σχετικά με τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, όπως ανακάλυψαν ερευνητές του νοσοκομείου William Beaumont του Μίσιγκαν.

clock3Ακόμα, την ημέρα που το ρολόι πηγαίνει μία ώρα μπροστά, ο αριθμός των καρδιακών προσβολών αυξάνεται κατά ένα συγκλονιστικό 71%. Η έρευνα μελέτησε τις διαταραχές ύπνου, καταδεικνύοντας πως τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν όταν οι ώρες του ύπνου μεταβάλλονται, αυξάνοντας την πίεση του αίματος, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η καρδιά.

Αντίθετα, η χειμερινή αλλαγή ώρας, όπως εντοπίστηκε, επηρεάζει ελάχιστα τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σχετικές έρευνες ανακάλυψαν πως οι αποδόσεις των μαθητών στα τεστ επηρεάζονται, όταν έρχεται η ώρα για αλλαγή των ρολογιών σε μία ώρα μπροστά, ενώ και εκείνοι που εργάζονται σε πρωινές βάρδιες έχουν μειωμένη απόδοση τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Απλά ατύχησες! 8 ασθενείς περιμένουν ακόμη το Υπουργείο Υγείας…

Ποια η διαφορά του φόβου από τη φοβία;

Ο πολυτραυματίας και τα θαύματα της ορθοπεδικής χειρουργικής. Ενα βίντεο animation που κόβει την ανάσα.

Τι μπορεί να πάθετε εάν κοιμάστε με το κινητό δίπλα σας;