Πέμπτη 20, Οκτωβρίου 2016 21:33

Στο πλευρό των ανασφάλιστων η Sanofi

sanofiΗ Sanofi Ελλάδας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμμετέχει ενεργά στη στήριξη του προγράμματος «Τράπεζας Φαρμάκων ΣΦΕΕ – Δίκτυο Συλλογής και Δωρεάν Διάθεσης» για άπορους και ανασφάλιστους.

Στις 21 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη αποστολή για δωρεάν διάθεση φαρμάκων μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ. Τα φάρμακα που δωρίθηκαν καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ασθενειών όπως τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ορθού, τον καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του στομάχου, του πνεύμονα, της κεφαλής και του τραχήλου της μήτρας, τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, τη δυσλιπιδαιμία και τα ψυχιατρικά νοσήματα.

Η συνολική αξία των προϊόντων σε τιμές χονδρικής/νοσοκομειακής πώλησης ανέρχεται σε 98.000€.

Η Sanofi δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια σ’αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη και να συνεχίσει να στηρίζει την Τράπεζα Φαρμάκων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ).

farmaka1Επιπρόσθετα στο κοινωνικό της έργο για το 2013, η Sanofi επέλεξε να υποστηρίξει την αξιοπρέπεια της ελληνικής οικογένειας ενισχύοντας προγράμματα Μή Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως είναι η PRAKSIS, μέσω του προγράμματός της ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ. Στο πλαίσιο αυτό η Sanofi «υιοθέτησε» οικογένειες και φροντίζει για την πλήρη υποστήριξη τους για έξι μήνες, δηλαδή για την διατροφή τους, την επιδότηση των ενοικίων, τα λειτουργικά τους έξοδα (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κτλ), τα έξοδα θέρμανσης, τα έξοδα εκπαίδευσης ανήλικων παιδιών (γραφική/σχολική ύλη, πρόσθετα μαθήματα) καθώς και τα έξοδα ρουχισμού των παιδιών.

Κάνοντας πράξη την κοινωνική ευαισθησία και τη διάθεση για προσφορά, η Sanofi προχώρησε ακόμη σε δωρεά περισσότερων από 25.000 συριγγών ινσουλίνης:

  • σε κοινωνικά φαρμακεία της Ελλάδας (Κοινωνικό Φαρμακείο Ηρακλείου Κρήτης, Κοινωνικό Φαρμακείο Γλυφάδας, Κοινωνικό Φαρμακείο Ηλιούπολης),
  • στην ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS,
  • καθώς και στον όμιλο για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.

sanofi2Με αυτή την πρωτοβουλία, η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα ωφεληθούν χιλιάδες ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία : «Ως κορυφαία εταιρεία στον Τομέα της Υγείας, η Sanofi δεσμεύεται καθημερινά για την προάσπιση της Υγείας χάρη στους 110.000 εργαζομένους της. Σήμερα, το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε περίθαλψη. Ο Όμιλος έχει δεσμευτεί να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να καλύπτει τις πιθανές ανάγκες 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή η δέσμευση βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου. Αυτή η κοινωνική ευθύνη καθοδηγεί το πνεύμα της καινοτομίας της Sanofi για να βελτιώνει την πρόσβαση στην περίθαλψη σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η Sanofi ανακοίνωσε ότι η RobecoSAM, που αξιολογεί τις επιδόσεις των εταιρειών σε ό, τι αφορά στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), την συμπεριέλαβε για έβδομη συνεχή χρονιά στην Επετηρίδα Αειφορίας 2014 (2014 Sustainability Yearbook) που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα. Καθώς ανήκει στις εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου που συγκέντρωσαν τις πιο υψηλές βαθμολογίες, η Sanofi έλαβε επίσης τη διάκριση Silver Class (Αργυρή Κατηγορία) για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα της αειφορίας, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με την κατάταξη του προηγούμενου έτους.

«Η Sanofi είναι υπερήφανη για αυτή την αναγνώριση που υπογραμμίζει ότι η αειφορία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τρόπου που πραγματοποιούμε τις καθημερινές δραστηριότητες μας σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Gilles Lhernould, Senior Vice President, CSR της Sanofi.

 

imagesΣχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi κατέχει ηγετική θέση στον Τομέα της Υγείας παγκοσμίως, με πολυδιάστατη δραστηριότητα, ανακαλύπτοντας, αναπτύσσοντας και παρέχοντας θεραπευτικές λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες των ασθενών. Η Sanofi διαθέτει ισχυρή παρουσία στον Τομέα της Υγείας, με 7 πλατφόρμες ανάπτυξης: ολοκληρωμένες λύσεις για τον Διαβήτη, Εμβόλια για ανθρώπινη χρήση, Καινοτόμα Φάρμακα, Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας, Αναδυόμενες Αγορές, Κτηνιατρικό Τομέα και τη Genzyme. Η Sanofi είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

 

farmaka10Σχετικά με τη «Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ – Δίκτυο Συλλογής και Δωρεάν Διάθεσης»

Η Τράπεζα Φαρμάκων είναι μια πρωτοβουλία που διευρύνει και εξελίσσει περαιτέρω τη συνεργασία που έχει ο ΣΦΕΕ και οι εταιρείες μέλη του με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τη στήριξη με φαρμακευτικό υλικό των απόρων και ανασφάλιστων. Παράλληλα πρόκειται να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του δικτύου των παραρτημάτων των Ιατρείων Κοινωνικής Αποστολής και των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων που στηρίζει ο ΙΣΑ και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους κατά τόπους Δήμους, Ιατρικούς Συλλόγους και Μητροπόλεις. Η Πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και έχει την επιστημονική επίβλεψη του ΕΟΦ.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ της ΜΚΟ PRAKSIS

Το πρόγραμμα ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ έχει ως στόχο την παρέμβαση και την πρόληψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό ατόμων και οικογενειών. Για κομμάτι της παρέμβασης στo πλαίσιο του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί δυο Κέντρα Ημέρας όπου ο άστεγος πληθυσμός της πόλης έχει την δυνατότητα να λάβει δωρεάν wifi, νομική και ψυχολογική συμβουλευτική, δυνατότητα ντους, πλυσίματος ρούχων, ιατρικής εξέτασης και ιατροφαρμακευτικής παραπομπής κ.α.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Σε τροχιά ανάπτυξης η Sanofi

Το φυτό Αρτεμισία μπόρεσε να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα στο στήθος, σε 16 ώρες

Γιατί οι περισσότεροι τζογαδόροι είναι ηλικιωμένοι και πάσχουν από άνοια;

13 Ψέματα κι Αλήθειες για τη δημόσια ασφάλιση. Μάθετε τί ισχύει σήμερα