Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 1:49

Εντατικότεροι υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει Πάσχα

makri

Η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέττα Μακρή

Συχνά πυκνά την περίοδο του Πάσχα ο καταναλωτής πέφτει θύμα διαφόρων που στόχο έχουν τον πλουτισμό δίχως να προσφέρουν αυτό για το οποίο πληρώνουμε. Με εντολή της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζέττας Μακρή, υπογράφηκε νέα εγκύκλιος με θέμα :«Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής –καλοκαιρινής περιόδου».

Στην εγκύκλιο τονίζεται η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, τόσο για την Πασχαλινή περίοδο, όσο και για την έναρξη της καλοκαιρινής-τουριστικής περιόδου.  Σκοπός της συγκεκριμένης εγκυκλίου που υπέγραψε η Υφυπουργός Υγείας, κ. Μακρή, είναι η προστασία του καταναλωτή, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και η προστασία του Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται η ανάγκη υγειονομικών ελέγχων στις επιχειρήσεις λιανικού & χονδρικού εμπορίου, μαζικής εστίασης, αποθήκευσης & διανομής τροφίμων, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ξενοδοχεία, στις ακτές κολύμβησης, στις κολυμβητικές δεξαμενές κ.λπ.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή επισημαίνεται ότι πρέπει να δοθεί στον υγειονομικό έλεγχο των ευαλλοίωτων προϊόντων προς αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων και στην ορθή ενημέρωση των επιχειρηματιών για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Εξεταστείτε προληπτικά στο Πρότυπο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

«Καλλιστεία» δημόσιων νοσοκομείων. Τα 20 καλύτερα της Ελλάδας από το Υπουργείο Υγείας

Στη δικαιοσύνη στέλνει το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας η υφυπουργός Ζέττα Μακρή

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς, Υπ.Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ και ΙΣΑ