Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 21:02

Σκύλος «μύρισε» τον καρκίνο στο στήθος και της έσωσε τη ζωή VIDEO

Πολλοί έχουν πει ότι τα σκυλιά διαθέτουν μια έκτη αίσθηση. Στην περίπτωση που θα δείτε και θα διαβάσετε η θεωρία αυτή επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Είναι γεγονός πάντως και σε αυτό συμφωνούν όλοι ότι οι σκύλοι είναι από τα ζώα που διαβάζουν την «γλώσσα του σώματος» του ανθρώπου και ανάλογα αντιδρούν.

Η ιστορία του Μαξ και της ιδιοκτήτριας του Μαουρίν ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια. Η Μαουρίν βρήκε κουταβάκι τον Μαξ, ένα κατακκόκινο κόλευ κροςς, εγκαταλελειμμένο σε κάποιο στενό και δεν το σκέφτηκε καθόλου. Τον υιοθέτησε, τον πήρε στο σπίτι της και τον μεγάλωσε.

Ο Μαξ σαν κόλευ κροςς, είναι από τη φύση του υπερκινητικός. Έτσι περνούσαν τα χρόνια με την Μαουρίν να λατρεύει τον Μαξ και εκείνος να της κρατάει παρέα και να της ανταποδίδει την αγάπη της, στο έπακρο. Ένα πρωινό του 2008, η Μαουρίν παρατήρησε κάτι παράξενο στη συμπεριφορά του Μαξ. Έμοιαζε να έχει χάσει την ενέργεια του, έμοιαζε σαν να έχει πέσει σε κατάθλιψη. Ήταν συνέχεια ξαπλωμένος και δεν κουνιόταν από το κρεβάτι της Μαουρίν και έμοιαζε να βρίσκεται σε στεναχώρια.

«Νόμιζα ότι ο Μαξ θα πεθάνει» λέει η Μαουρίν και συνεχίζει: «Ήταν 9 μιση χρονών και πίστευα με λύπη, ότι είχε φτάσει η ώρα του να φύγει». Όμως η ώρα του Μαξ δεν είχε φτάσει. Όποτε η Μαουρίν πήγαινε δίπλα του να τον χαϊδέψει, το σκυλί γύριζε τη μουσουδίτσα του και μύριζε το δεξί της στήθος. Αυτό γινόταν συνέχεια. Η Μαουρίν τον χάιδευε και το σκυλί μύριζε το δεξί της στήθος λυπημένο. Μάλιστα η Μαουρίν παρατήρησε ότι όταν ο Μαξ άγγιζε με τη μουσούδα του το στήθος της, στη συνέχεια ήταν περισσότερο λυπημένος.

«Κάποια στιγμή συνδύασα την κίνηση του Μαξ προς το στήθος μου η οποία επαναλαμβανόταν όλη την ώρα και μου είχε κάνει εντύπωση, με το ιστορικό καρκίνου που είχαμε στην οικογένεια μας» Λέει η Μαουρίν και συνεχίζει: « Πήγα στο τοπικό νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν όλες αρνητικές».

Η βιοψία όμως έδειξε προκαρκινικά κύτταρα. Οι γιατροί τα αφαίρεσαν και ξεκίνησαν αμέσως θεραπεία. Την επόμενη ημέρα η συμπεριφορά του Μαξ, άλλαξε. Έγινε ο Μαξ που η Μαουρίν ήξερε. Χαρούμενος, υπερκινητικός, ευχάριστος. Μάλιστα όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο ο Μαξ βάζει κάθε μέρα το πρόσωπο του στο στήθος της και μετά γυρίζει και παίζει ευχαριστημένος.

«Κάνω πλέον τσεκ απ ανά τακτά διαστήματα και πριν πάω ο Μαξ με μυρίζει. Όταν είναι χαρούμενος είμαι και εγώ χαρούμενη γιατί ξέρω τι θα δείξουν τα τεστ. Του χρωστάω τη ζωή μου»

Όταν ο Στήβεν πρόκειται να λιποθυμήσει το κόκερ του τον προειδοποιεί και τρώει μια σοκολάτα.

Όταν ο Στήβεν πρόκειται να λιποθυμήσει το κόκερ του τον προειδοποιεί και τρώει μια σοκολάτα.

Στο βίντεο θα δείτε επίσης τον μικρό Στήβεν, ο οποίος είναι ένας μικρούλης διαβητικός. Ο Στήβεν έχει ένα κοκεράκι, το οποίο τον μυρίζει. Όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, πέσουν και ο Στήβεν πρόκειται να λιποθυμήσει, ο σκύλος του τον προειδοποιεί.

Εκπαιδευμένα σκυλιά μυρίζουν σε νοσοκομεία τα καρκινικά κύτταρα

Εκπαιδευμένα σκυλιά μυρίζουν σε νοσοκομεία τα καρκινικά κύτταρα

Στην Αγγλία ήδη συγκεκριμένες ράτσες σκύλων χρησιμοποιούνται σε διάφορα νοσοκομεία για να ανιχνεύουν προκαρκινικά κύτταρα. Θα δείτε επίσης πως γίνεται η ανίχνευση. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι εκτός από την έκτη αίσθηση που μπορεί να έχει το σκυλί, η «γλώσσα του σώματος» που διαβάζουν με επιτυχία τα προειδοποιεί ότι κάτι θα συμβεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχέσεις εξάρτησης και τι οδηγεί στην απιστία, από τον Θάνο Ασκητή

Πως μπορεί να καταπολεμηθεί η κατάθλιψη;

9 τρομερά ανησυχητικά πράγματα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

7 Υπουλοι κίνδυνοι για την υγεία, που κρύβονται στην … ντουλάπα σας