Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 22:53

Δωρεάν εξετάσεις για την στοματική Υγεία σε 3.500 παιδάκια στο Περιστέρι, πραγματοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ

27D62320A857EFCEEA14A233BBC1A901Πρόγραμμα «Στοματικής εξέτασης» σε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Περιστερίου για μαθητές της Α,Β,Γ τάξης, εκπονεί το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Με την κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, στελεχωμένη με προσωπικό από το Πρότυπο Κέντρου Υγείας Περιστερίου – οδοντίατρο , νοσηλευτή θα επισκέπτεται τρεις φορές την εβδομάδα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Η σημασία της Πρόληψης και της Αγωγής Υγείας είναι προτεραιότητα των επιστημόνων του ΚΥ Περιστερίου. Σε αυτό βρήκαν σύμμαχο το Δήμο Περιστερίου, με τους υπεύθυνους του οποίου σχεδίασαν και ξεκίνησαν από κοινού την υλοποίηση του προγράμματος «Στοματικής εξέτασης». Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου, έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και ελέγχονται τα παιδιά που έχουν προσκομίσει την συναίνεση των γονέων τους. Στο κάθε παιδάκι δίνεται βεβαίωση ελέγχου με τις παρατηρήσεις του οδοντιάτρου. Το κέντρο υγείας παρέχει στα παιδάκια δωρεάν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες.

φωτογραφία (2)Το πρότυπο Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί σαν πιλότος στον επαναπροσανατολισμό του συστήματος υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και δεδομένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Εφαρμόζοντας σύγχρονες προσεγγίσεις φιλοδοξεί να παράσχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες σ΄αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης

«Η διάθεση του Δήμου Περιστερίου για συνεργασία  μαζί με την αποτελεσματικότητα των συνεργατών του Κέντρου Υγείας Περιστερίου δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν σε μία δύσκολη περίοδο αυτού του είδους τις υπηρεσίες.», υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τα πενήντα (50) δημοτικά σχολεία του δήμου και εκτιμάται ότι θα εξεταστούν περισσότερα από 3500 παιδιά.

54817

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Εντατικότεροι υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει Πάσχα

Εξεταστείτε προληπτικά στο Πρότυπο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

24ωρη Γραμμή Υποστήριξης σεισμοπαθών (1135), μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι σεισμόπληκτοι μετρούν της πληγές τους. Στοιχεία από τη γραμμή 1135 του ΚΕΕΛΠΝΟ