Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 15:05

Πως το facebook, έσωσε από τύφλωση ένα 3χρονο κοριτσάκι

αυτή η φωτογραφία με τη λάμψη στο μάτι της Ράιλι, την έσωσε από την τύφλωση

αυτή η φωτογραφία με τη λάμψη στο μάτι της Ράιλι, την έσωσε από την τύφλωση

Η Ράιλι Τέιλορ, είναι ένα πανέμορφο κοριτσάκι 3 χρονών. Κάποια στιγμή οι γονείς της όπως κάνουν πολλοί γονείς, άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο facebook, από διάφορες οικογενειακές στιγμές. Σε μια από αυτές τις φωτογραφίες φαινόταν η κορούλα της να χαμογελάει.

Κάποιοι διαδικτυακοί φίλοι της οικογένειας, ένας εξ αυτών ήταν και οφθαλμίατρος, παρατήρησαν στη φωτογραφία κάτι παράξενο. Στο αριστερό ματάκι του μικρού κοριτσιού, υπήρχε μια παράξενη, μια ύποπτη λάμψη.

«Έχω την εντύπωση πως θα πρέπει η μικρούλα να επισκεφτεί τον παιδίατρο της και να του πείτε να ελέγξει τα μάτια της», έγραψε στο μήνυμα που άφησε στο inbox του προφίλ των γονιών της, ο οφθαλμίατρος. Η μητέρα αρχικά δεν έδωσε κάποια σημασία, αλλά όταν και διάφοροι άλλοι φίλοι μέσω μηνυμάτων την παρότρυναν να κάνει το ίδιο, παραξενεύτηκε και αποφάσισε να πάει στον παιδίατρο τη μικρή Ράιλι.

Ο παιδίατρος μόλις εξέτασε το κοριτσάκι, αμέσως παρέπεμψε τους γονείς σε εξειδικευμένο οφθαλμίατρο ο οποίος διέγνωσε νόσο Coats. Μια οφθαλμολογική πάθηση που 9 στις 10 φορές προσβάλλει αγόρια και εκδηλώνεται μέχρι την ηλικία των 10 ετών. Η Ράιλι, ήταν το 1 στα δέκα… Η συγκεκριμένη νόσος, έχει άγνωστη αιτιολογία. Στο βυθό του ματιού, παρατηρούνται ανώμαλα αγγεία με ελικοειδή πορεία, εξιδρώματα, ανευρύσματα και ορώδη υπέργερση του αμφιβληστροειδούς.

έτσι είναι το μάτι με την ασθένεια Coats

έτσι είναι το μάτι με την ασθένεια Coats

Ανάλογα με την έκταση των αγγειακών βλαβών, η νόσος μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα, προκαλώντας μεγάλη μείωση της όρασης, αιμορραγίες, εξιδρωματική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, και γλαύκωμα. Η πρόγνωση είναι χειρότερη όταν οι βλάβες πρωτοεμφανίζονται σε παιδιά κάτω των 4 ετών και η Ράιλι ήταν ένα τέτοιο παιδί.

Η Ράιλι και η μητέρα της σε εξετάσεις στον οφθαλμίατρο

Η Ράιλι και η μητέρα της σε εξετάσεις στον οφθαλμίατρο

Τελικά όλα πήγαν καλά και μα την κατάλληλη θεραπεία με φάρμακα και laser, η Ράιλι σήμερα είναι καλά και δεν θα χάσει το φως της.

 

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα παιδιά πρέπει να νηστεύουν; Τί πρέπει να τρώνε στην νηστεία;

Η φρίκη ενός παιδιού, όταν οι γονείς του μαλώνουν άγρια στο σπίτι VIDEO

Πώς να μιλήσουμε στο παιδί μας για τη νηστεία;

Γιατί στη Φινλανδία κοιμίζουν τα βρέφη σε χαρτόκουτες;