Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 5:05

Γιατί τα ζευγάρια χωρίζουν περισσότερο την Ανοιξη;

healthy_pain_free_coupleΚάθε πράγμα στον καιρό του και ο… χωρισμός την άνοιξη! Κατά παράφραση της λαϊκής παροιμίας φαίνεται ότι η άνοιξη, όσο ρομαντική εποχή κι αν είναι… προκαλεί ρήγματα στις σχέσεις των ζευγαριών.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Ντέιβιντ ΜακΚάντλες, ο οποίος μελέτησε μεγάλο μέρος των δημοσιεύσεων των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, οι περισσότεροι χωρισμοί συμβαίνουν στην αρχή της άνοιξης και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Οπως ισχυρίζεται ο ερευνητής, ο οποίος έβαλε στο μικροσκόπιο τη συχνότητα με την οποία εμφανίζονταν μέσα στη διάρκεια του έτους λέξεις όπως «χωρισμός» και «χώρισα», διαπίστωσε πως οι «επικίνδυνες» περίοδοι για μια σχέση είναι οι δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου καθώς και οι πρώτες εβδομάδες της άνοιξης!

couplesΑκολουθούν σε επικινδυνότητα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η Πρωταπριλιά, και οι τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου και το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Οι ήρεμοι μήνες όπου οι σχέσεις δεν απειλούνται αλλά κυλάνε ήρεμα αναδεικνύονται ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

Ταυτόχρονα, έρευνα των επιστημόνων του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως η άνοιξη «τραυματίζει θανάσιμα» τη λίμπιντο με συνέπεια να μειώνεται η επιθυμία για σεξ.

couple-sneezingΟι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εκδήλωση του φαινομένου έχουν να κάνουν με τις αλλεργίες, οι οποίες κάνουν θραύση την εποχή αυτή.

Βάσει μελέτης που πραγματοποίησαν όσοι ταλαιπωρούνται από αλλεργική ρινίτιδα και έχουν βουλωμένη μύτη, λόγω αλλεργίας ή κρυολογήματος χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ.

Αυτό συμβαίνει γιατί περιορίζεται η όσφρηση και μειώνεται ο ρόλος των φερομονών (οι χημικές ουσίες του έρωτα).

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

6 νέοι τρόποι για να καταπολεμήσετε τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

Διαβάστε τα 20 γνωρίσματα των ανθρώπων έχουν αποφασίσει να είναι ευτυχισμένοι

Οι έρωτες της άνοιξης και το πρώτο φιλί. To love story της Πάολας και του Ματ στο μικροσκόπιο της επιστήμης

Πότε η σχέση οδηγεί στην κατάθλιψη; 10 προειδοποιητικά σημάδια

Σχέσεις εξάρτησης και τι οδηγεί στην απιστία, από τον Θάνο Ασκητή