Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 19:51

Τι είναι το PNEI και πως δημιουργεί αυτοάνοσα νοσήματα;

Το άγχος, ο θυμός και η κατάθλιψη διαταράσσουν τη φυσιολογική λειτουργία του P.N.E.I. προκαλώντας αυτοάνοσες ασθένειες, υπερευαισθησίες, ανοσολογική ανεπάρκεια κ.ά.

Ο εγκέφαλος αποτελεί το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο τμήμα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ). Σύμφωνα με την ψυχο-νευρο-ενδροκρινο-ανοσολογία ή P.N.E.I. (Psico-neuro-endocrino-immunology), όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται εν συντομία, ο εγκέφαλος δεν είναι μόνο το «κέντρο ελέγχου» των νοητικών λειτουργιών που «διαβάζει» και επεξεργάζεται τα εξωτερικά ερεθίσματα αλλά και ένας μεγάλος ενδοκρινής αδένας. Μάλιστα η κινεζική ιατρική αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο εγκέφαλος είναι η λίμνη του μυελού».

Έτσι, οι ενδοκρινείς αδένες μαζί με το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελούν μια δομική βάση η οποία προσαρμόζει τον οργανισμό στις διάφορες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό περιβάλλον. Θα λέγαμε, μάλιστα, πως υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση καθώς ο εγκέφαλος μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα να επηρεάσει τον εγκέφαλο.

pnei1

Ο Έρικ Κάντελ, Αμερικανός ψυχίατρος και νευροφυσιολόγος, αυστριακής καταγωγής. διαπίστωσε ότι κάποια γονίδια ενεργοποιούνται και κάποια όχι σε σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον που κινείται ένας άνθρωπος.

Μάλιστα, το 2000 πήρε το βραβείο Νόμπελ για τις ανακαλύψεις του σχετικά με την κατανόηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου και του τρόπου κατά τον οποίο διαταραχές στη μετατροπή του μηνύματος προκαλούν νευρολογικές ή ψυχιατρικές νόσους.

 Εξισορρόπηση του P.N.E.I.

Η εξισορρόπηση του P.N.E.I. (του Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογικού συστήματος) περιλαμβάνει:

- Χρήση δομικών και τροποποιητικών της ιδιοσυστασίας σκευασμάτων.

- Εξουδετέρωση των νοσογόνων αιτιών η οποία πραγματοποιείται με την ανοσοθεραπευτική δράση των νοσωδών.

- Ρύθμιση της νευροενδοκρινικής ισορροπίας μέσω της χρήσης δυναμοποιημένων ομοιοπαθητικά ορμονών και νευροπεπτιδίων.

- Αποκατάσταση της αποτελεσματικότητας του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της χρήσης δυναμοποιημένων ομοιοπαθητικά και σπαγειρικά ουσιών. Η ομοιοπαθητική μέθοδος προετοιμασίας των σκευασμάτων, αυξάνει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα όλων αυτών των παραπάνω συστατικών τους, προσφέροντας έναν βιολογικό μηχανισμό εξισορρόπησης της λειτουργίας των κυττάρων ικανό να αποκαταστήσει την ομοιόσταση του οργανισμού.

Κατά τη θεραπευτική αγωγή τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται -ή ο συνδυασμός αυτών- στοχεύουν αρχικά στο όργανο του ανθρώπινου σώματος και στο αντίστοιχο σύστημα που πάσχει. Πραγματικά, όμως, παίρνουν υπόψη τους όλο το πλέγμα του P.N.E.I., δηλαδή του ψυχο-νευρο-ενδοκρινο-ανοσολογικού συστήματος, που έτσι κι αλλιώς διαταράσσεται.

 

Επικοινωνία

Green life

Mail: info@green-life.gr

www.green-life.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκυλιά προστατεύουν μικρό παιδάκι που το έδερνε η μητέρα του VIDEO

Αυχενικό σύνδρομο και πώς θα το αντιμετωπίσετε

Απλοί κανόνες διατροφικής συμπεριφοράς για το Πασχαλινό Τραπέζι

Για ποιο σημείο του σώματος τους οι γυναίκες θέλουν να είναι υπερήφανες;