Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 20:39

Το ένα στα δύο φάρμακα από το internet, κρύβει κινδύνους για την υγεία (ΒΙΝΤΕΟ)

farmaka-internet4Περισσότερα από το 50% των φαρμάκων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες που κρύβουν την πραγματική τους διεύθυνση είναι παραποιημένα. Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα που διακινούνται στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, γιατί ενδεχομένως να έχει παραποιηθεί η σύνθεσή τους -όσον αφορά οποιοδήποτε από τα συστατικά τους ή και την ισχύ τους-, η συσκευασία και επισήμανσή τους ή και το όνομά τους.

Επίσης, συχνά οι ιστοσελίδες που πωλούν φάρμακα στο Διαδίκτυο παρέχουν ψευδή στοιχεία για τον παραγωγό του φαρμάκου, τη χώρα παραγωγής του ή για άλλα στοιχεία σχετικά με τη διακίνηση του φαρμάκου.

farmaka internetΣτο πλαίσιο της Εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε φάρμακα από το Διαδίκτυο.

Η ασφάλεια ενός φαρμάκου που προσφέρεται μέσω του Διαδικτύου είναι αδύνατον να επαληθευτεί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτά τα προϊόντα είναι τα εγκεκριμένα φάρμακα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ή εάν είναι παραποιημένα και επικίνδυνα. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να προμηθευόμαστε τα φάρμακά μας μόνο από ασφαλείς πηγές (δηλαδή από το φαρμακείο, το νοσοκομείο, το ασφαλιστικό μας ταμείο).

Η ορθή χρήση φαρμάκων προστατεύει την υγεία μας, αλλά και τη δημόσια υγεία.

Δείτε το σχετικό σποτάκι της εκστρατείας με τίτλο «Όχι φάρμακα από το ίντερνετ» και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων στην ιστοσελίδα http://ekstrateia.eof.gr.

 Δείτε το σποτ της εκστρατείας :

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://ekstrateia.eof.gr

Πηγή : farmaka-internet4.jpg8

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Επικίνδυνα φάρμακα για την αύξηση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας μέσω ίντερνετ, καταγγέλει ο ΕΟΦ

Φάρμακα στο σπίτι με το ΚΤΕΛ, αλλά και το ταχυδρομείο, με κόστος 3 ευρώ

Το ιντερνετ σκοτώνει – αυξάνονται τα εθισμένα παιδιά στην Ελλάδα

9 τρομερά ανησυχητικά πράγματα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Το Ένζυμο της Αθανασίας