Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 7:17

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος του ανθρώπου από το ζωικό βασίλειο;

Ο Π.Ο.Υ (παγκόσμιος οργανισμός υγείας) μαζί με το ερευνητικό ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς, «περί υγείας, και οικολογίας», διαπίστωσαν ύστερα από έρευνες ετών ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας κάποιου πλάσματος που όλοι μας γνωρίζουμε.

 pinax

Ας δούμε τα δολοφονικότερα είδη του πλανήτη για τον άνθρωπο και ας ξεκινήσουμε από το τέλος.

- Καρχαρίας: Οι καρχαρίες κατά μέσο όρο σκοτώνουν κάθε χρόνο το πολύ, 10 ανθρώπους

- Λύκος: Στην ίδια θέση ακριβώς βρίσκονται και οι λύκοι. Δολοφονούν 10 ανθρώπους το χρόνο.

- Λιοντάρι: Τουλάχιστον 100 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο της ζωή του, δεχόμενοι επίθεση από λιοντάρι.

- Ελέφαντας: «Αν τον δεις αγριεμένο, τρέξε σε ένα ποτάμι να σωθείς. Ούτε να μείνεις ακίνητος, ούτε να σκαρφαλώσεις σε κάποιο δέντρο. Ο ελέφαντας θα σε ισοπεδώσει. Οι αριθμοί θανάτου ανθρώπων από ελέφαντες είναι ίδιοι με εκείνους του λιονταριού: 100.

- Ιπποπόταμοι: Και άντε εσείς τρέξατε στο ποτάμι για να ξεφύγετε από τον ελέφαντα. Εκεί μέσα όμως ζει ένα απρόβλεπτο και μονίμως τσαντισμένο ζώο. Κάθε χρόνο οι ιπποπόταμοι σκοτώνουν τουλάχιστον 500 ανθρώπους.

- Κροκόδειλοι: Και αφού βρισκόμαστε στα ποτάμια και τις λίμνες σας λέμε ότι ακολουθεί το μοναδικό ζωντανό του κόσμοθυ που δεν ανοίγει την κάτω γνάθο, αλλά την επάνω για να φάει. Καταγράφονται τουλάχιστον 1000 ανθρώπινοι θάνατοι από επιθέσεις κροκοδείλων.

Male Lion Roaring

- Ακολουθούν διάφορα έντομα όπως σκορπιοί, αράχνες σαρανταποδαρούσες και φτάνουμε στον «έντομο Ασασίνο» που μεταδίδει την ασθένεια Τσάγκας και σκοτώνει 10.000 ανθρώπους το χρόνο. Στην ίδια θέση είναι και η μύγα Τσετσέ.

- Φίδια: βρίσκονται στη Τρίτη θέση των πλέον θανατηφόρων πλασμάτων. Σκοτώνουν με το δάγκωμα τους, 50.000 ανθρώπους το χρόνο.

pinaxwar

- Στη δεύτερη θέση της λίστας με 475.000 θανάτους ανθρώπων το χρόνο, βρίσκεται ένα είδος που τα τελευταία χρόνια έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Το πράσινο, το οικοσύστημα, την ίδια του την υγεία. Ναι καλά καταλάβατε είναι ο άνθρωπος. Και εάν αναρωτιέστε πως προκύπτει αυτό το τεράστιο νούμερο σας απαντάμε μονολεκτικά: «με τον ΠΟΛΕΜΟ»

- Στην πρώτη θέση όμως με 725.000 θανάτους το χρόνο, μπορείτε να μαντέψετε ποιο είδος είναι; Είναι το κουνούπι. Το οποίο στις ανεπτυγμένες χώρες να είναι ακίνδυνο, αλλά σε πολλές χώρες της Αφρικής και τις Ασίας, σπέρνει τη Μαλάρια (ελονοσία) και αφήνει πίσω του νεκρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μπανάνα μπορεί να σου σώσει τη ζωή μετά το έμφραγμα. Νέα έρευνα του Χάρβαρντ.

Η ανεξήγητη ζάλη, κεφαλαλγία, κόπωση. Τί φταίει;

Ποια φαγητά μπορούν να προλάβουν την οστεοπόρωση;

Δείτε10 τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας να απαλλαγεί από τις ψείρες