Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 19:52

14 απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον ύπνο και τις διαδικασίες του

sleeparxiko

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα καταλάβετε κάποια πράγματα για τη διαδικασία του ύπνου, τα οποία ναι μεν ισχύουν, αλλά δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει.

Οι άνθρωποι είναι το μοναδικό είδος στον πλανήτη, το οποίο μπορεί να προγραμματίσει τον ύπνο του. Δηλαδή πότε θα κοιμηθεί, πόσες ώρες, και πότε θα ξυπνήσει. Τα κοάλα όταν δεν τρώνε φύλλα από ευκάλυπτο, κοιμούνται. Καθημερινά χρειάζονται 22 ώρες ύπνου, σε αντίθεση με την καμηλοπάρδαλη, που με 2 ώρες, γίνεται περδίκι.

Όταν κοιμόμαστε και ξυπνάμε είμαστε κατά 8 χιλιοστά υψηλότεροι. Όμως με το που αρχίζουν οι φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, τότε «συρρικνωνόμαστε» στα φυσιολογικά μας μέτρα. Κάποιος που μένει ξάγρυπνος για 18 ώρες νιώθει σαν να έχει καταναλώσει τουλάχιστον 3 μπουκάλια μπύρα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος δεν έχει ξεκουραστεί και αρχίζει να λειτουργεί σαν να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Επίσης όταν δεν κοιμόμαστε καλά για τουλάχιστον 5 ημέρες, ο εγκέφαλος αρχίζει να λειτουργεί σαν να ρέει μέσα του το διπλάσιο αλκοόλ (δηλαδή 6 μπουκάλια μπύρας).

Η γυναίκα χρειάζεται τουλάχιστον μια ώρα περισσότερο ύπνο από τον άνδρα. Εάν αυτό δεν συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα (δηλαδή η γυναίκα δεν κοιμάται όσο πρέπει) τότε αρχίζει να φλερτάρει έντονα με την κατάθλιψη. Τρία ατυχήματα που στοίχησαν στην ανθρωπότητα (Τσέρνομπιλ, Διαστημικό λεωφορείο Τσάλεντζερ και το πετρελαιοφόρο Βαλντέζ) οφείλονται ανθρώπινο λάθος από έλλειψη ύπνου. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο περισσότερος και ποιοτικότερος ύπνος είναι αντιστρόφως ανάλογος με την συχνότητα ατυχημάτων.

Οι νέοι γονείς χάνουν κατά μέσο όρο 6 μήνες ύπνου από τη ζωή τους επειδή ασχολούνται με το νεογέννητο (ξυπνάνε άστατα μέσα στη νύχτα για τάϊσμα, κοιμούνται λίγο, κοιμούνται άστατα κτλ). Όλα αυτά μέχρι το παιδί τους να γίνει 2 ετών. Οι έφηβοι χρειάζονται εξίσου τον ύπνο στον ίδιο βαθμό με τα παιδιά.

Όταν κοιτάζουμε φωτογραφίες με ανθρώπους που κοιμούνται τότε με κάποια διαδικασία, ο εγκέφαλος μας αρχίζει να λειτουργεί σαν να πρόκειται να κοιμηθεί και εκείνος και μας πιάνει νύστα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης: όταν το θύμα ερωτεύεται τον θύτη

5 τροφές που θα απογειώσουν τη δίαιτα σας

Γυναικομαστία. Πρόβλημα – ταμπού για εκατομμύρια άνδρες

8 κόλπα για καλύτερο σεξ και οργασμούς βασισμένα σε πανεπιστημιακές έρευνες