Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 23:31

Ακάρεα: ένα σπάνιο βίντεο για τους μικροσκοπικούς εισβολείς του κρεβατιού μας

Ακάρεο σε υπερμεγενθυμένη φωτογραφία

Ακάρεο σε υπερμεγενθυμένη φωτογραφία

Οι επιστήμονες λένε ότι ακόμη και όταν βγούμε από το μπάνιο δεν είμαστε 100% καθαροί. Πάντα θα έχουμε πάνω μας κάποιον μικροοργανισμό που δεν είναι απαραίτητα επιβλαβής, ο οποίος δεν ξεκολλάει από πάνω μας. «Ο μόνος τρόπος για να είμαστε εντελώς καθαροί, δεν είναι το μπάνιο στο νερό, αλλά το μπάνιο στη φωτιά» τονίζουν χαριτολογώντας. Κάτι που φυσικά δεν γίνεται.

Στο βίντεο θα δείτε τα ακάρεα που είναι ζωντανοί οργανισμοί, και διαθέτουν αισθήσεις.Μοιάζουν βέβαια με εξωγήινα πλάσματα. Κάποια από αυτά είναι τυφλά, ενώ κάποια άλλα διαθέτουν μέχρι και 5 μάτια. Κάποια δεν έχουν στόμα και κάποια έχουν ακόμη και μικρά δόντια.

Τα ακάρεα είναι υπεύθυνα για πολλές αλλεργίες, αλλά και για την εμφάνιση ψώρας. Όταν κάποιος άνθρωπος κοιμάται σε στρώμα ή μαξιλάρι που δεν έχει καθαριστεί, από ακάρεα, μπορεί να εμφανίσει άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, ατοπική δερματίτιδα και έκζεμα. Όταν λοιπόν πέσουμε για ύπνο, και αναπνέουμε, τα εισπνέουμε, με αποτέλεσμα το σώμα μας να εκτίθεται σε ορισμένα αντιγόνα που τελικά προκαλούν αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Το χειρότερο είδος ακάρεων είναι εκείνα της σκόνης, που οι ειδικοί τα θεωρούν από τα ισχυρότερα αλλεργιογόνα.

αποικία ακαρέων. Στο μαξιλάρι φτάνουν να ζυγίζουν μέχρι και το ένα δέκατο του βάρους του

αποικία ακαρέων. Στο μαξιλάρι φτάνουν να ζυγίζουν μέχρι και το ένα δέκατο του βάρους του

Και όσο και να πιστεύουμε ότι το κρεβάτι μας είναι καθαρό, σας λέμε μόνο, πως σε ένα καθαρό στρώμα μπορεί να ζουν εκατομμύρια, ακάρεα σκόνης, τα οποία μαζί με τα περιττώματα τους μπορεί να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίση άσθματος. Είναι δε, τόσες μεγάλες οι αποικίες που κάνουν που αρκεί να σας πούμε ότι σε ένα μαξιλάρι δυο ετών, το 10% του βάρους του, είναι αποκίες ακαρέων.

Δείτε το βίντεο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα ακάρεα που κοιμάστε μαζί τους κάθε βράδυ ΦΩΤΟ

Επώνυμοι με ψωρίαση ενώνουν τις δυνάμεις τους και πολεμούν την προκατάληψη για τις δερματικές παθήσεις

Παιδικά ατυχήματα: Ένα σκληρό βίντεο που κάθε γονέας πρέπει να δει

Ποια είναι τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον πλανήτη;