Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 9:02

Ένα νέο….κλειστό γυμναστήριο, δώρο στους κατοίκους της Αμοργού

SAMSUNG CAMERA PICTURESΣτη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην Αμοργό, με στόχο την πρόληψη σε θέματα υγείας, αλλά και την προαγωγή της για τους κατοίκους του νησιού μέσω της καλής φυσικής κατάστασης, προχώρησαν η Pfizer Hellas και η Ομάδα Αιγαίου.

Σε έναν παραδοσιακό, πετρόχτιστο χώρο 90 τ.μ στο λιμάνι του νησιού, τα Κατάπολα, κατασκευάστηκε, με την οικονομική υποστήριξη της Pfizer Hellas, ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, που καλύπτει τις απαιτήσεις ενήλικων αλλά και παιδιών για άθληση όλες τις εποχές του χρόνου. Στο χώρο αυτό, τη λειτουργία του οποίου θα αναλάβει ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αμοργού, θα μπορούν να αθλούνται όλοι οι κάτοικοι της Αμοργού δωρεάν.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Αμοργού και στα πλαίσια των ενεργειών της Ομάδας Αιγαίου για την πρόληψη και καταπολέμηση της παχυσαρκίας στον ενήλικο και παιδικό πληθυσμό των μικρών και ακριτικών νησιών της χώρας μας, που έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Photo 2Συγκεκριμένα, βάσει και σχετικής μελέτης της Ομάδας σε συνεργασία με το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ, τόσο οι ενήλικες αλλά όσο και τα παιδιά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην τεράστια αλλαγή του τρόπου ζωής, που συνδέεται με κακή διατροφή και απουσία φυσικής άσκησης και επιβαρύνεται επιπλέον από την έλλειψη ενημέρωσης και αντίστοιχων αθλητικών υποδομών.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι βασική σύσταση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι η σωστή διατροφή και η φυσική άσκηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία αθλητικών υποδομών αλλά και στη διενέργεια προληπτικών ιατρικών ελέγχων και ενημερωτικών ομιλιών για τους κατοίκους των νησιών αυτών.

 

pfizer-512x384.jpg4 pfizer-512x384

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

«Τα κάτω…πάνω» Τα πάντα για τις θεραπείες στυτικής δυσλειτουργίας

Το σεξ μετά τα 50. Από τον Θάνο Ασκητή : «Είσαι ακόμη σέξι!»

1 εκ. Έλληνες δεν έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Υπάρχει λύση;

Γιατί 6 στις 10 Ελληνίδες αυτοϊκανοποιούνται και δεν κάνουν σεξ;