Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 7:44

Μάθε μόνος σου στο σπίτι, εάν έχεις πρόβλημα στο παχύ έντερο. Νέο διαγνωστικό τέστ.

IQ TEST.jpg4Λέγεται IQ Home Test Παθήσεων Παχέος Εντέρου και διατίθεται, ήδη, στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Πρόκειται για το μοναδικό αυτοδιαγνωστικό τεστ στην ελληνική αγορά, ανίχνευσης μη εμφανούς αίματος στα κόπρανα, με αποδεδειγμένη ακρίβεια και ευαισθησία. Το τεστ μπορεί να εφαρμοστεί με ανώδυνο και πρακτικό τρόπο από τον ίδιο τον χρήστη στο σπίτι του και δεν απαιτεί ειδική δίαιτα για την εκτέλεση του, ούτε επαφή του ίδιου με το δείγμα. Αποτελείται από ένα χημικά επεξεργασμένο διαγνωστικό φύλλο, που ρίπτεται στη λεκάνη της τουαλέτας. Σε περίπτωση παρουσίας αιμοσφαιρίνης, η περιοχή δοκιμής αλλάζει χρώμα και τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή σε 2 λεπτά.

IQ TEST.jpg5Παρά την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των διαγνωστικών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οι άνθρωποι φαίνονται διστακτικοί να υποβληθούν σε εξετάσεις χωρίς να υπάρχει κίνητρο. Η απλή και φιλική προς το χρήστη κατ’οίκον διαδικασία εξέτασης, με την χρήση του IQ Home Test Παθήσεων Παχέος Εντέρου, δίνει την δυνατότητα σε ομάδες υψηλού και μέσου κινδύνου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους ακόμα και σε πρώιμα στάδια της νόσου, εξοικονομώντας δαπάνες για την κάλυψη του οικονομικού και κοινωνικού κόστους που αποφέρει η αντιμετώπισή της σε περίπτωση διάγνωσης σε προχωρημένο στάδιο.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο συχνά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως με περίπου 1.000.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο, ενώ είναι o δεύτερος σε συχνότητα IQ TESTεπίπτωσης στην Ευρώπη. Προβλέπεται ότι στο εγγύς μέλλον τα νέα περιστατικά του καρκίνου παχέος εντέρου θα αποτελούν το 9,7% των συνολικών νέων καρκίνων μέχρι το 2020, κυρίως λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.

Το τέστ διατίθεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την εταιρεία Abbott Ελλάς, η οποία ειδικεύεται στα διαγνωστικά προϊόντα της κατηγορίας IQ Home Tests, ενώ κατασκευάζεται από τον αμερικάνικο οίκο Biomerica Inc, με αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα την εταιρεία Medevien και είναι εγκεκριμένο από τον FDA.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Τι ακριβώς κάνουν τα προβιοτικά και πως προστατεύουν το έντερο;

Τι είναι η «δυσβίωση του εντέρου» και πως θεραπεύεται;

Τι να φάτε για να ξεμπλοκάρετε τον μεταβολισμό σας

Γιατί πρέπει να χειρουργείται η κήλη;