Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 23:54

Παγκόσμια Συνεργασία MSD – BAYER για την προώθηση νέων καρδιαγγειακών θεραπειών

msd2Η φαρμακευτική εταιρεία MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανακοίνωσε την Πώληση του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων Φροντίδας Υγείας στην Bayer έναντι του ποσού των 14,2 δισ. δολαρίων.

Η MSD  ανακοίνωσε ότι ήρθε σε οριστική συμφωνία στη φαρμακευτική εταιρεία Bayer , ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι όλος ο επιχειρηματικός τομέας της MSD που αφορά τα ΜΗΣΥΦΑ περνά στην Bayer, συμπεριλαμβανομένων και των παγκόσμιων εμπορικών σημάτων και των δικαιωμάτων συνταγογράφησης για τα φαρμακευτικά προϊόντα Claritin® και Afrin®.

Ταυτόχρονα με την παραπάνω συμφωνία, ανακοινώθηκε και η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξέλιξη και προώθηση νέων θεραπειών για την καρδιαγγειακή νόσο. Οι δύο εταιρίες θα προβούν από κοινού στην κλινική ανάπτυξη, τη διάθεση και την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου των ρυθμιστών διαλυτής γουανυλικής κυκλάσης, ενώ θα μοιράζονται εξίσου το κόστος και τα κέρδη από τη συνεργασία, εφαρμόζοντας μια κοινή στρατηγική ανάπτυξης και εμπορικής πολιτικής. Σε αντάλλαγμα αυτών των ευρέων δικαιωμάτων συνεργασίας, η Bayer θα λάβει εκ των προτέρων αμοιβή 1 δισ. δολαρίων με δυνατότητα για επιπλέον εισπράξεις ύστερα από την επίτευξη συμφωνημένων στόχων πωλήσεων.

msd (1) «Η πώληση των δραστηριοτήτων του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων Φροντίδας Υγείας έρχεται να ενισχύσει την προσπάθειά μας για την διασφάλιση ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων το οποία υποστηρίζουν τη βασική στρατηγική μας, κατέχουν ηγετική θέση στην βιομηχανία και παράγουν μακροχρόνια αξία στους μετόχους μας», δήλωσε ο Kenneth C. Frazier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck, συμπληρώνοντας πως «μέσα από αυτή την στρατηγική συνεργασία, ενισχύουμε τη δυναμική μας και ερχόμαστε πιο κοντά στον στόχο μας, δηλαδή να είμαστε η κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία στον τομέα της έρευνας, μέσω στοχευμένων επενδύσεων που θα ενδυναμώσουν και θα εξελίξουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας».

MSD1«Το Τμήμα Καταναλωτικών Προϊόντων Φροντίδας Υγείας της MSD αποτελεί έναν ισχυρό επιχειρηματικό τομέα, που περιλαμβάνει καθιερωμένα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως τα Claritin®, Afrin® και Coppertone, προϊόντα με ηγετική θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες τους», δήλωσε ο Δρ Marijn Dekkers, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer. « Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η ταλαντούχα ομάδα της MSD με τις σημαντικές επιδόσεις στην καινοτομία, θα ενώσει τις δυνάμεις της με την ισχυρή ομάδα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της Bayer HealthCare.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Στρατηγική συνεργασία Novartis – Glaxo Smith Kline

Merck και Cana ενώνουν τις δυνάμεις τους για προώθηση φαρμάκου κατά της υπέρτασης και της στεφανιαίας νόσου

Συνεργασία Pharmathen και Chiesi για νέο εισπνεόμενο φάρμακο κατά του άσθματος

Novartis : στη λίστα “Global 100” με τις εταιρείες υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης