Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 8:39

Καμπάνια ενημέρωσης για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας με…μηχανές!

 Μέλη του forum GS Motoclub Hellas

Μέλη του forum GS Motoclub Hellas

 

Την περασμένη Κυριακή δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα της φετινής καμπάνιας ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που είναι στις 28 Μαϊου.  Αυτή τη χρονιά οι διοργανωτές (Σύλλογος Ατόμων με ΣκΠ) πρωτοτύπησαν, επιστρατεύοντας μηχανόβιους, για να διαδώσουν το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκδήλωσης που δεν είναι άλλο από το :

«Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας μπορεί να εμποδίζει, να ταλαιπωρεί, να δυσκολεύει, αλλά ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ τη ΖΩΗ».

Ετσι την Κυριακή τα μέλη της GS Motoclub, μιας ομάδας που αγαπά τον μοτοσικλετισμό και τα ταξίδια,πραγματοποίησαν συμβολική πορεία με τις μοτοσυκλέτες τους με αφετηρία το Σύνταγμα, ενώ ερισσότερα από 150 μέλη του Συλλόγου Ατομών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας ακολούθησαν την πορεία με πούλμαν. Τελική κατάληξη όλων, ήταν ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, όπου και πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση.

Η νέα Καμπάνια Ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας «ταξιδεύει» ήδη, ανά την Ελλάδα, με όχημα το GS Motoclub και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Teva, ενώ στόχος της ενημερωτικής αυτής εκστρατείας είναι η αποστιγματοποίηση της ΣΚΠ και η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε όλη την Ελλάδα.  Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λοιπόν, οι μοτοσυκλετιστές του GS Motoclub, αναδεικνύοντας τον ορισμό του εθελοντισμού, θα αναλάβουν να μεταφέρουν σε κάθε ταξίδι τους, με μικρές ή μεγάλες ομάδες, το μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό.MS Day Photo 2

 Η κ. Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ, δήλωσε «Ένας από τους κυριότερους σκοπούς του Συλλόγου μας, από την ίδρυση του έως και σήμερα, είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των μελών, της οικογένειας και των φίλων τους, καθώς και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Η καμπάνια αυτή, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (MS Day 2014), που θα εορταστεί φέτος για έκτη χρονιά στις 28 Μαΐου, έχει ως στόχο την αποστιγματοποίηση της ΣΚΠ μέσω της έγκυρης ενημέρωσης, ώστε να εξαλειφθούν μύθοι και φοβίες σχετικά με τη νόσο».

 Η κ. Ιωάννα Καρώνη, Corporate και Public Affairs Manager της Teva Pharmaceutical Hellas, δήλωσε σχετικά: «Στην Teva συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η άγνοια, η οποία δημιουργεί διακρίσεις και προκαταλήψεις, συχνά είναι μεγαλύτερος εχθρός ακόμη και από την ίδια την ασθένεια και καταπολεμάται μόνο μέσα από σοβαρές προσπάθειες έγκυρης ενημέρωσης. Η Teva στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς και την εθελοντική συνεισφορά του GS Motoclub ελπίζοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού».

απο αριστερά : Η κ. Γιώτα Σαραντάκου (μέλος ΔΣ ΣΑμΣκΠ) και η κ. Ιωάννα Καρώνη (Corporate και Public Affairs Manager της Teva Pharmaceutical)

απο αριστερά : Η κ. Γιώτα Σαραντάκου (μέλος ΔΣ ΣΑμΣκΠ) και η κ. Ιωάννα Καρώνη (Corporate και Public Affairs Manager της Teva Pharmaceutical)

Επιπλέον, μερικές από τις δηλώσεις των μελών του GS Motoclub που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ήταν οι εξής:

«Ήταν μια από της καλύτερες συγκεντρώσεις που έλαβε μέρος το GS Motoclub», «Δεν πίστευα ότι η παρουσία μας και μόνο θα μπορούσε να δώσει τόση χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Μπράβο σε όσους μπόρεσαν να παρευρεθούν και να περάσουν το μήνυμα,αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο».

 Η Τeva, ως επιβράβευση του εθελοντισμού και στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την ΣκΠ, θα προσφέρει το ποσό των 3.000 € στο Σύλλογο, για τα πρώτα 3.000 χλμ που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του GS Motoclub. Με την ενέργεια αυτή, με όχημα την πολύτιμη εθελοντική προσφορά των μοτοσικλετιστών του GS Motoclub, η Teva στοχεύει να εντείνει την ενημέρωση του κόσμου σε όλη την Ελλάδα και να επικοινωνήσει το μήνυμα για απαλλαγή των προκαταλήψεων απέναντι στους πάσχοντες με ΣΚΠ, ρίχνοντας περισσότερο φως στον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης της ασθένειας μέσα στην καθημερινότητα.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Χειρουργική Αντιμετώπιση της Επιληψίας: μια διέξοδος από το αδιέξοδο.

Παραβίαση της νομοθεσίας στις τιμές των φαρμάκων καταγγέλουν οι φαρμακοβιομήχανοι

Παγκόσμια Συνεργασία MSD – BAYER για την προώθηση νέων καρδιαγγειακών θεραπειών

Επιληψία : Χειρουργείται και πότε ;

Ένα νέο….κλειστό γυμναστήριο, δώρο στους κατοίκους της Αμοργού

Οι παράδοξες….ευεργετικές επιδράσεις του καπνίσματος στην υγεία!

Επώνυμοι με ψωρίαση ενώνουν τις δυνάμεις τους και πολεμούν την προκατάληψη για τις δερματικές παθήσεις

Εξεταστείτε δωρεάν για το μελάνωμα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών