Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 12:50

Το χάπι που καθυστερεί την πρόωρη εκσπερμάτιση, κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα

not just momentΠαρότι η πρόωρη εκσπερμάτιση απασχολεί 1 στους 5 Έλληνες, ανεξαρτήτως ηλικίας, σπάνια οι άντρες μιλούν γι’ αυτήν και ακόμη πιο σπάνια αναζητούν θεραπεία. Μελέτες έδειξαν ότι μόλις το 9% των αντρών με πρόβλημα έχουν επισκεφθεί γιατρό και από αυτήν την μικρή ομάδα, το 70% διαγνώστηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης για άλλο ιατρικό πρόβλημα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από το 91% των αντρών που δεν συμβουλεύτηκαν ποτέ γιατρό, το 52.2% δήλωσε ότι δεν είχαν καν σκεφτεί αυτήν την εκδοχή.

«Η αλήθεια πάντως είναι πως μέχρι σήμερα η πρόωρη εκσπερμάτιση ήταν μια πάθηση που δύσκολα θεραπεύεται, αφού οι ψυχολογικές θεραπείες μόνες τους είχαν φτωχά και πρόσκαιρα αποτελέσματα, ενώ δεν υπήρχε καμιά φαρμακευτική θεραπεία με ένδειξη για την πάθηση» δήλωσε ο Καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ Δ. Χατζηχρήστου. Πρόσφατα, όμως, κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της πάθησης, η δαποξετίνη, η οποία αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης της πάθησης οριστικά.

 

Premature ejaculation final

Κάντε κλικ στη φωτογραφία και μάθετε τα πάντα για την πρόωρη εκσπερμάτιση..

ekspermatisi_1

sperma4Η εκσπερμάτιση είναι επακόλουθο σεξουαλικού ερεθισμού και, στους περισσότερους άντρες, συμβαίνει περίπου 4-10 λεπτά μετά από τη διέγερση και τη στύση, συγχρόνως με τον οργασμό. Η εκσπερμάτιση ελέγχεται κατά κύριο λόγο από το κεντρικό νευρικό σύστημα και τελευταία επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι αποτελεί περισσότερο νευροβιολογικό και λιγότερο ψυχολογικό φαινόμενο. Συγκεκριμένα, η εκσπερμάτιση ρυθμίζεται κεντρικά από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό μέσω ενός μεγάλου αριθμού νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη (5-HT), η ντοπαμίνη, η ωκυτοκίνη και άλλων. Πλήθος δεδομένων συνηγορούν υπέρ του ότι η σεροτονίνη, και συγκεκριμένα οι υποδοχείς της 5-HT, ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τη διαδικασία ενεργοποίησης της εκσπερμάτισης. Η πρόωρη εκσπερμάτιση φαίνεται ότι αποτελεί νευροβιολογικό πρόβλημα που σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στις περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος οι οποίες ρυθμίζουν την εκσπερμάτιση (εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό). Στους άντρες που πάσχουν από πρόωρη, η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1-2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης.

525393Τι θεραπείες υπάρχουν;

Οι περισσότεροι άντρες με πρόωρη εκσπερμάτιση χρησιμοποιούν τεχνικές αυτοβοήθειας, όπως χρήση διπλού προφυλακτικού ή προφυλακτικού που περιέχει αναισθητική ουσία, ο αυνανισμός πριν τη σεξουαλική πράξη, η αποφυγή σεξουαλικών σκέψεων και ερεθισμάτων κατά τη διάρκεια της επαφής, προκειμένου να διασπάσουν την προσοχή τους με κάτι μη σεξουαλικό και να αναστείλουν την εκσπερμάτιση. Αυτές οι τεχνικές αυτοβοήθειας, συνήθως δεν λύνουν το πρόβλημα και επιπλέον, ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στύσης.

 

ejaculation_2_what_happens_Η δαποξετίνη

Η δαποξετίνη, -φαρμακολογικά είναι αναστολέας της επαναπρόληψης σεροτονίνης-, αποτελεί ένα καινοτόμο φάρμακο με εξαιρετικά φαρμακολογικά χαρακτηριστικά και το μοναδικό σκεύασμα παγκόσμίως που έχει πάρει έγκριση για την αντιμετώπιση της πάθησης. Μελέτες σε περισσότερους από 6.000 άντρες απέδειξαν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της, άλλα κυρίως τις θετικές επιδράσεις τόσο στη σεξουαλική ζωή των ιδίων και των συντρόφων τους, όσο και τις γενικότερες θετικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση, τη μείωση της δυσφορίας και την ποιότητα ζωής τους.

Η δαποξετίνη δρα μέσα σε μια ώρα κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά που πρόκειται ο άντρας να έρθει σε σεξουαλική επαφή (χρήση κατ’ επίκληση), αλλά όχι πάνω από μια φορά την ημέρα. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει το χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση 3-4 φορές, βελτιώνει τον έλεγχο και αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση των ίδιων των αντρών και των συντρόφων τους. Η συνιστώμενη δόση έναρξης του φαρμάκου σε όλους τους άντρες είναι ένα χάπι των 30 mg. Πρέπει να ληφθεί μόνο με βάση την ανάγκη και περίπου 1,5 ώρα πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Η διάρκεια δράσης του ξεπερνά τις 4 ώρες. Η δοσολογία μπορεί να αυξηθεί στο μέγιστο των 60 mg, εάν το ένα χάπι δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

not just moment.jpg3Το φάρμακο μπορεί επίσης να συνδυαστεί με διάφορες ψυχοσεξουαλικές θεραπείες. Φυσικά, όπως κάθε φάρμακο, θα πρέπει να δίδεται μόνο από το γιατρό, ο οποίος θα πρέπει να ενημερώνει αναλυτικά για τη χρήση του και τις τυχόν παρενέργειές του.

«Το βασικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όσους άντρες έχουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης είναι ότι πλέον έχουμε στη διάθεσή μας μία αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία. Δεν υπάρχει λοιπόν πλέον κανένας λόγος να ζουν με το πρόβλημα», καταλήγει ο κ. Χατζηχρήστου.

 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την πρόωρη εκσπερμάτιση, δημιουργήθηκε παγκοσμίως μια ιστοσελίδα η οποία λειτουργεί και στα ελληνικά υπό την επιστημονική αιγίδα του ΙΜΟΠ. Επισκεφθείτε την για επιπλέον πληροφορίες, ερωτηματολόγια, γνώμες ειδικών επί του προβλήματος, συχνές απορίες και οι απαντήσεις τους, ζητήματα επικοινωνίας και χειρισμού του θέματος στο ζευγάρι κ.λ.π.

 

 

not just moment.jpg2

 

 

 

http://www.notjustamoment.gr/

 

 Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων

Λεωφόρος Νίκης 33

546 22 Θεσσαλονίκη

Tel: +30 2310 228 028

mob: +30 6946065989

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

«Τα κάτω…πάνω» Τα πάντα για τις θεραπείες στυτικής δυσλειτουργίας

Δυνατοί γυναικείοι οργασμοί εξ αποστάσεως με το πάτημα ενός κουμπιού!!!

Γιατί δεν κάνει καλό στην υγεία των γυναικών ο γάμος με μικρότερο άνδρα;

Ποια επαγγέλματα καταστρέφουν το σεξ;

10 κανόνες που οφείλετε να «σπάσετε» στον γάμο σας