Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 1:40

Εσείς ποιον από τους δυο θα βοηθούσατε; VIDEO

Το βίντεο ξεκινάει με την εξής σκηνή: Ένας ρακένδυτος βγαίνει από το Μετρό περπατάει λίγα βήματα και σωριάζεται στα πλακάκια. Εκλιπαρεί για βοήθεια. Ο κόσμος περνάει γρήγορα από μπροστά του. Κάποιοι είναι εντελώς αδιάφοροι, κάποιοι ρίχνουν μια ματιά δίχως να κόψουν το βηματισμό τους και μετά συνεχίζουν. Κάποιοι άλλοι στρέφουν το κεφάλι τους αλλού, γιατί προφανώς το θέαμα τους χαλάει την αισθητική. Άνδρε γυναίκες, νέοι, ακόμη και μικρά παιδιά τον προσπερνούν. Εάν ήταν πραγματικότητα ο άνθρωπος θα πέθαινε αβοήθητος μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών. Κανείς δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να τον βοηθήσει. Δείτε πόσοι άνθρωποι τον προσπέρασαν σε διάστημα 5 λεπτών έξω από μια στάση Μετρό.

 Σκηνή δεύτερη: Ο ίδιος ηθοποιός, αυτή τη φορά ντυμένος όχι ρακένδυτα, αλλά σαν στέλεχος μεγάλης εταιρίας. Σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο, γραβάτα, καλογυαλισμένα παπούτσια. Βγαίνει από το Μετρό, περπατά, αρχίζει να βήχει και σωριάζεται στην άσφαλτο. Ο κόσμος δεν προσπερνά. Σταματούν. Πολλοί σπεύδουν να βοηθήσουν.

 Σκηνή Τρίτη: αφού είδε και αποείδε ο ηθοποιός, ο όχι τόσο καλά ντυμένος, σηκώνεται, γυρνάει προς την κρυφή κάμερα που κατέγραφε το πείραμα, και ανοίγει τα χέρια απογοητευμένος.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι το «φαίνεσθαι» συχνά είναι ένας παράγοντας που παίζει σημαντικότατο ρόλο στις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές. Κάτι που φυσικά είναι πέρα για πέρα λάθος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπάνια ασθένεια τη μεταμορφώνει σε ένα ζωντανό μπαλόνι ΦΩΤΟ

Αποφοίτησε δίπλα στην ετοιμοθάνατη μητέρα της ΦΩΤΟ

Γιατί οι παντρεμένες 40άρες, είναι «πύραυλοι» στο σεξ;

Αυτά είναι τα παιδιά που πολεμάνε τον καρκίνο και δεν το βάζουν κάτω