Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 17:08

Γκόλ από τα αποδυτήρια βάζει η Εθνική Ελλάδος και μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δωρεά οργάνων

photo 2

(από αριστερά) Γιώργος Τουσίμης: Διευθυντής Τμήματος Μεταμόσχευσης της Novartis Hellas, Xριστίνα Θεοδωρίδου: Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω), Τάκης Φύσσας: Τεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου «σφυρίζουν» την έναρξη του αγώνα για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων, σε μία μεγάλη καμπάνια που ξεκινά τις επόμενες μέρες με την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, τους συλλόγους των μεταμοσχευμένων ασθενών και την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas.

Εκεί που οι κυβερνήσεις και οι Υπουργοί Υγείας εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα έχουν αποτύχει – στο να αυξήσουν δηλαδή, τους υποψήφιους δότες και τις μεταμοσχεύσεις στην χώρα μας – ο αθλητισμός και η ιδιωτική πρωτοβουλία έχουν βάλει στοίχημα να τα καταφέρουν.

Σε μία ειδική εφαρμογή στο FB, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση μέσω της σελίδας «opadoizois», οι χρήστες καλούνται  να «μπουν στην ομάδα», να «παίξουν» στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή βάζοντας την φωτογραφία τους δίπλα από την φωτογραφία του αγαπημένου τους παίκτη της Εθνικής Ελλάδας και τελικά να γίνουν «Οπαδοί Ζωής», προκειμένου να μοιραστούν τη θετική τους στάση απέναντι στη δωρεά οργάνων και ιστών.

photo 3

Γιώργος Τουσίμης: Διευθυντής Τμήματος Μεταμόσχευσης της Novartis Hellas, Τάκης Φύσσας: Τεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας, Xριστίνα Θεοδωρίδου: Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω), Αλκιβιάδης Κωστάκης: Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων,Γιώργος Καστρινάκης: Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ), Ιωάννα Λεβαντή: Πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ.)

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και καλεί όλους τους Έλληνες να γίνουν «Οπαδοί Ζωής», στέλνοντας το μήνυμα πως κανείς δε μπορεί να διακόψει τους δεσμούς των φιλάθλων με την αγαπημένη τους ομάδα. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τη στήριξη του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) και του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ.), ενώ είναι μία πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas.

Η εφαρμογή, μαζί με τα σχετικά διαφημιστικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, που θα κάνουν γνωστή την εφαρμογή στους χρήστες του internet, παρουσιάστηκαν σε μεγάλη εκδήλωση που έγινε παρουσία εκπροσώπων της ΕΠΟ, της Εθνικής Ελλάδος, του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, εκπροσώπων συλλόγων ασθενών και εκπροσώπων της εταιρείας Novartis Hellas.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Χειρουργικής κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης, παραδέχτηκε την αδυναμία του ΕΟΜ να αυξήσει τους δότες οργάνων στη χώρα μας, ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη στις εκάστοτε κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, στην Ελλάδα αποδίδοντας παράλληλα την αποτυχία αυτή, στην άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να δαπανήσει χρήματα για να ενισχύσει τις μεταμοσχεύσεις.

Σε ότι αφορά στην πρωτοβουλία για την δράση «Οπαδοί Ζωής», o κ. Κωστάκης, είπε χαρακτηριστικά :  «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, που έρχεται να βοηθήσει στο φλέγον θέμα της δωρεάς οργάνων. Πιστεύουμε πως το κοινό θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα, για να γίνει Οπαδός Ζωής». Τέλος, ευχαρίστησε τη Novartis Hellas για την πρωτοβουλία και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου για την υποστήριξή της.

photo 1

Χριστίνα Θεοδωρίδου: Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω), Τάκης Φύσσας: Τεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας, Αλκιβιάδης Κωστάκης: Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Ιωάννα Λεβαντή: Πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ.), Γιώργος Καστρινάκης: Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ)

 Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Τεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Ελλάδος, κ.Τάκης Φύσσας, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία» και συμπλήρωσε πως «αν λάβουμε υπόψη μας την αγάπη και το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου και εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ελπίζουμε πραγματικά, πως όλοι οι Έλληνες ως Οπαδοί της Εθνικής Ομάδας, θα γίνουν και Οπαδοί Ζωής».

Ο κ. Γιώργος Τουσίμης, Διευθυντής Τμήματος Μεταμόσχευσης της Novartis Hellas, ανέφερε: «H εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού με την ονομασία «Οπαδοί Ζωής» αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis Hellas, που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη εκστρατεία, βασικό όχημα επικοινωνίας της οποίας αποτελεί το Facebook, όπου θα δημιουργηθεί σελίδα και ειδική εφαρμογή. Επίσης περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, καθώς και έντυπη καταχώρηση. Στόχος της επικοινωνίας είναι να ενημερώσει το κοινό για τη στήριξη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και να καλέσει τους πολίτες να γίνουν Οπαδοί Ζωής, μοιράζοντας τη θετική τους στάση απέναντι στο μείζον θέμα της δωρεάς οργάνων και ιστών».

Το λόγο πήραν και οι Σύλλογοι των Ασθενών. Και συγκεκριμένα :

Η Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω), κ. Χριστίνα Θεοδωρίδου, η οποία πρόσθεσε: «Η μεταμόσχευση, η κορυφαία ιατρική πράξη του 20ου αιώνα, στηρίζεται στη μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού και προσφοράς ζωής, τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών. Ας γίνουμε όλοι κοινωνοί αυτής της μεγάλης ιδέας με στόχο τη σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ.), κ. Ιωάννα Λεβαντή, δήλωσε: «Όλοι ενωμένοι μπορούμε να συμβάλλουμε στη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων που αποτελεί τη μέγιστη προσφορά προς το συνάνθρωπο, ώστε να γίνει ‘η επαύριο της ζωής, πάλι ζωή’, όπως αναφέρει ο Οδ. Ελύτης».

Τέλος, ο κ. Γιώργος Καστρινάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ), τόνισε πως: «Ιδιαίτερα σήμερα, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την ενημέρωση όλων των πολιτών γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα. Στα πλαίσια μιας πανεθνικής προσπάθειας για τη διάδοση της ιδέας Δωρεάς Ιστών & Οργάνων Σώματος, ειδικά ο χώρος του αθλητισμού είναι σε θέση να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, αφού πολλοί από τους πρωταγωνιστές του αποτελούν πρότυπα για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για την νεολαία».

Σε αντίστοιχη καμπάνια στην Βραζιλία, οι δότες – όπως είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ.Αλκιβιάδης Κωστάκης, αυξήθηκαν κατά 50%.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση:

http://www.novartis.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Επώνυμοι με ψωρίαση ενώνουν τις δυνάμεις τους και πολεμούν την προκατάληψη για τις δερματικές παθήσεις

Τέλος στην…φαγούρα! Νέα θεραπεία για την χρόνια κνίδωση.

Στρατηγική συνεργασία Novartis – Glaxo Smith Kline

Παραβίαση της νομοθεσίας στις τιμές των φαρμάκων καταγγέλουν οι φαρμακοβιομήχανοι

Πως αντιμετωπίζεται η κατάθλιψη και η αϋπνία με… ηχητικά κύματα