Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 4:08

Σπάνια ασθένεια τη μεταμορφώνει σε ένα ζωντανό μπαλόνι ΦΩΤΟ

Η Ίζι Ρίτσαρντς ζει στο Νότινγχαμ και από μικρή διαγνώστηκε με μια σπανιότατη ασθένεια. Πρόκειται για μια γενετική πάθηση που ονομάζεται κληρονομικό αγγειοοίδημα. Εντελώς ξαφνικά προκαλείται πρήξιμο στα χέρια, στα πόδια, στο πρόσωπο, στο στομάχι και στην πλάτη και φυσικά πρήζεται η γλώσσα και ο λαιμός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φράζουν οι αεραγωγοί και η Ίζι να δίνει μάχη για να πάρει μια ανάσα.

Ήταν δεν ήταν 4 ετών όταν για πρώτη φορά πρήστηκαν αφύσικα τα γόνατα της. Οι γιατροί το απέδωσαν στην ιλαρά που περνούσε και τις χορήγησαν κάποια φάρμακα. Το πρήξιμο υποχώρησε, αλλά τρία χρόνια αργότερα το πρήξιμο εμφανίσθηκε και μάλιστα εντονότερο.

Και πάλι οι γιατροί δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα. Είπαν ότι ο οργανισμός της 7χρονης Ίζι, αντιδρά στα αντιβιοτικά που λάμβανε εξαιτίας μιας ίωσης. Όμως όταν το κοριτσάκι μπήκε στην εφηβεία και έφτασε τα 14 χρόνια, η κατάσταση άλλαξε τραγικά. Άρχισε να παθαίνει κράμπες στο στομάχι, να κάνει επίμονα εμετούς, και τα πόδια της πρήστηκαν σε απίστευτο βαθμό. Η Ίζι αναγκάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα να σταματήσει το σχολείο, αφού δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Στα 21 της το δράμα μπήκε στην τελική τους ευθεία. Χρειάστηκε να περάσουν 21 χρόνια μέχρι μια γιατρός να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Πάσχει από κληρονομικό αγγειοοίδημα, το οποίο σε κάποιους ανθρώπους εμφανίζεται ανά τακτά διαστήματα (μπορεί και κάθε 5 χρόνια) και σε κάποιους άλλους μόλις αγχωθούν, ή στεναχωρεθούν. Η Ίζι βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία.

«Είναι τρομακτικό όταν πρήζεται η γλώσσα και ο λαιμός μου. Μια φορά που μου συνέβη οι γιατροί πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρω. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω και νόμιζα ότι θα πεθάνω. Όταν μάλιστα πρήζεται το πρόσωπό μου είναι εξευτελιστικό γιατί ο κόσμος με κοιτάζει με περιέργεια, νομίζοντας ότι ο σύντροφός μου με έχει χτυπήσει» θα πει η ίδια.

Η Ίζι υποψιασμένη πλέον, μόλις γέννησε έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και στα 2 της παιδιά. Δυστυχώς η σπάνια αυτή πάθηση «πέρασε» και στις δυο της κόρες.

Δείτε τις φωτογραφίες

στην αρχή πρήζονται τα μέλη της. Χέρια και πόδια

στην αρχή πρήζονται τα μέλη της. Χέρια και πόδια

 

μετά το κορμί και το πρόσωπο της

μετά το κορμί και το πρόσωπο της

 

το πρήξιμο είναι ανεξέλεγκτο

το πρήξιμο είναι ανεξέλεγκτο

 

της αλλάζει τα χαρακτηριστικά

της αλλάζει τα χαρακτηριστικά

 

πρήζεται η γλώσσα και ο λαιμός και η αναπνοή καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη

πρήζεται η γλώσσα και ο λαιμός και η αναπνοή καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη

oidima3

 

Η Ίζι όταν η ασθένεια βρίσκεται σε ύφεση

Η Ίζι όταν η ασθένεια βρίσκεται σε ύφεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποφοίτησε δίπλα στην ετοιμοθάνατη μητέρα της ΦΩΤΟ

Ο ρατσισμός μέσα από τα αθώα μάτια των παιδιών VIDEO

Γιατί οι παντρεμένες 40άρες, είναι «πύραυλοι» στο σεξ;

Καυγαδίστε εποικοδομητικά!