Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 23:47

Το ξέρετε ότι οι εκλογές επηρεάζουν τις επιδόσεις στο σεξ;

sex-fitΤο αποτέλεσμα της κάλπης δεν επηρεάζει κόμματα και υποψηφίους αλλά και τις αποδόσεις των ψηφοφόρων στη… κρεβατοκάμαρα.

Όσο πλησιάζει η ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, με αποκορύφωμα ανήμερα της εκλογικής διαδικασίας, ο εκλογικός πυρετός ανεβαίνει στα ύψη και μαζί με αυτόν και η τεστοστερόνη, η ορμόνη που αυξάνει την σεξουαλικότητα.

Επιστημονικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο η διαδικασία της ψηφοφορίας όσο και το εκλογικό αποτέλεσμα έχει επιπτώσεις στην ερωτική ζωή των εκλογέων.

kalpi

Αντίθετα οι ορμόνες των γυναικών δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι όταν γνωστοποιείται ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, οι ψηφοφόροι αναζητούν τη σεξουαλική ικανοποίηση συχνά μέσω της πορνογραφίας.

Χρησιμοποιώντας το Google Trends, οι μελετητές κατέγραψαν αύξηση στον αριθμό της αναζήτησης σεξουαλικού περιεχομένου, από τους ψηφοφόρους των κερδισμένων των εκλογών.

Άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Duke& του Michigan τεκμηρίωσε πως οι άνδρες ψηφοφόροι των οποίων η παράταξη υπέστη εκλογική ήττα, παρουσίασαν σημαντική πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης σε λιγότερο από μία ώρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

sexkinitoΧαρακτηριστικό είναι ότι οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι εμφανίστηκαν «πιο δυστυχισμένοι, υποχωρητικοί και δυσαρεστημένοι”.

Ουδέν καλόν αμιγές κακού

Οι εκλογές όμως επιφέρουν και έντονη ψυχολογική φόρτιση. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάιφα και του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στο Ισραήλ, βρήκαν υψηλά επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης (η οποία απελευθερώνεται όταν το άτομο βρίσκεται υπό πίεση) σε ψηφοφόρους,λίγο πριν εκείνοι ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η απρόσμενη φυσική και συναισθηματική αντίδραση μπροστά στην κάλπη μπορεί να επηρεάσει την απόφαση ενός ψηφοφόρου.

Το βάρος της επικείμενης επιλογής μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός για ορισμένους ψηφοφόρους. Φεύγοντας όμως από την κάλπη και έχοντας ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγειν, οι ερευνητές κατέληξαν ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας έχει θετική επίδραση στην ψυχική και τη σωματική υγεία τους .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Γιατί οι παντρεμένες 40άρες, είναι «πύραυλοι» στο σεξ;

8 κόλπα για καλύτερο σεξ και οργασμούς βασισμένα σε πανεπιστημιακές έρευνες

Ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον πλανήτη, που όμως δεν κάνει σεξ;

Αυτά είναι τα αξεπέραστα ρεκόρ στο σεξ VIDEO