Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 8:54

Ποια είναι τα πιο έξυπνα; Τα πρωτότοκα παιδιά ή τα αδέρφια τους που έπονται;

clever1

Πρόσφατη έρευνα Νορβηγών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Όσλο, κατέδειξε ότι τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα από τα αδέρφια τους και πιο ικανά να αναλάβουν απαιτητικές δουλειές. Αυτό υποστηρίζουν οι Νορβηγοί ότι συμβαίνει εξαιτίας της αυξημένης προσοχής που απολαμβάνουν από τους γονείς τους, ακριβώς επειδή είναι τα πρώτα παιδιά ενός ζευγαριού. Δηλαδή η εξυπνάδα δεν έχει να κάνει με το DNA, ή με την κληρονομικότητα.

Η έρευνα έγινε σε ένα δείγμα 250.000 Νορβηγών και τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι τα πρωτότοκα παιδιά είχαν τουλάχιστον (κατά μέσο όρο πάντα) υψηλότερο IQ τριών μονάδων, από τα υπόλοιπα παιδιά.

clever2

Σαν επιστέγασμα αυτού ήρθε και μια άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Notre Dame, σύμφωνα με την οποία όταν η διαφορά ανάμεσα σε 2 αδέρφια είναι δυο χρόνια και περισσότερο, τότε και τα δυο αδέρφια είναι εξυπνότερα από τα άλλα παιδιά. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι η χρονική απόσταση μεταξύ των αδελφών περισσότερο από δύο χρόνια, δημιουργεί σε αυτά, καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, και υψηλότερες βαθμολογίες στην ανάγνωση και τα μαθηματικά, σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν πιο κοντά δηλαδή κάτω από τα δύο χρόνια.

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση «κερδισμένο» είναι το μεγαλύτερο παιδί αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα στην ακαδημαϊκή του επίδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά; (πίνακας)

Η σωστή ψυχολογική προετοιμασία πριν από την εξωσωματική

Ταυρομαχίες: διαβάστε πως εξαντλούν τον ταύρο πριν την αρένα

Φωτογράφιζε τον παχύσαρκο εαυτό της επί 11 χρόνια ΦΩΤΟ