Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 18:35

Ταυρομαχίες: διαβάστε πως εξαντλούν τον ταύρο πριν την αρένα

tavros3

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι πραγματικά συμβαίνει στον ταύρο και τον μεταβάλει από ένα ήρεμο ζώο, σε μια δολοφονική μηχανή που στο πέρασμα της τα σαρώνει όλα και δεν σταματάει πουθενά; Γνωρίζετε για παράδειγμα τι έχει υποστεί μέρες πριν βγει στην αρένα από τους ανθρώπους, προκειμένου να του βγει όλη αυτή η επιθετικότητα;

Σύμφωνα με τους κτηνίατρους λοιπόν, ο ταύρος δεν είναι επιθετικό ζώο. Ο λόγος που είναι θυμωμένος βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι για μέρες νηστικός, παρατημένος επίτηδες, δίχως φαγητό και απίστευτα βάναυσα ταλαιπωρημένος. Και όλα αυτά για να βγει στην αρένα.

ο ταύρος δεν είναι ένα επιθετικό ζώο. Το αντίθετο

ο ταύρος δεν είναι ένα επιθετικό ζώο. Το αντίθετο

Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουν όλοι όσοι έχουν για θεούς τους και θαυμάζουν τους ταυρομάχους, δεν είναι ένα δυνατό ζώο. Είναι ένα ταλαιπωρημένο, βασανισμένο και εξαντλημένο ψυχικά ζώο. Σε αυτό το υπερήφανο και δυνατό πλάσμα, βάζουν υγρές εφημερίδες στα αυτιά του και τα μάτια του είναι γεμάτα βαζελίνη για να θολώνουν την όρασή του.

το θολωμένο ζώο μπορεί να μεταβληθεί σε μια ασταμάτητη φονική μηχανή

το θολωμένο ζώο μπορεί να μεταβληθεί σε μια ασταμάτητη φονική μηχανή

Τα ρουθούνια του είναι γεμάτα βαμβάκι ώστε να του κόβει την αναπνοή και στα γεννητικά του όργανα έχουν κολλήσει μια βελόνα η οποία σε κάθε του κίνηση τον πονάει αφάνταστα και τον εξοργίζει. Υποσιτίζεται για μέρες ώστε να είναι αδύναμος και είναι φυλακισμένος αρκετές ώρες πριν την αρένα σε ένα σκοτεινό κουτί ώστε να χάσει τον προσανατολισμό του και να του δημιουργηθεί στρες.

Έτσι όταν βγαίνει στην αρένα από το κουτί αυτό, τρέχει απεγνωσμένα νομίζοντας πως το μαρτύριο του έχει τελειώσει. Αντ΄αυτού το εξαντλημένο και κακοποιημένο ζώο έχει να αντιμετωπίσει τις ιαχές του πλήθους και τους δολοφόνους του που το εξαντλούν ακόμη περισσότερο με τα χτυπήματα τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά; (πίνακας)

Και όμως και τα ζώα έχουν τις κακές τους στιγμές ΦΩΤΟ

Νομίζετε ότι έχετε τα πάντα στη ζωή; VIDEO

Γνωρίζετε ότι η ψυχολογική σας κατάσταση είναι και θέμα διατροφής;