Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 12:48

Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν 37 είδη αλλεργικής δερματίτιδας στο πρόσωπο

iphonesΤα μεταλλικά μέρη των κινητών τηλεφώνων που έρχονται σε επαφή – κυρίως – με το πρόσωπο των χρηστών, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια , σύμφωνα με τη νέα έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα επιστημονική ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια και δημοσιεύθηυκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatric Allergy, Immunology and Pulmonology.

Οι επιστήμονες, με με επικεφαλής την Δρ Κλερ Ρίτσαρντσον, αφού συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους από το Τμήμα Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής τον Δρ Γιάκομπ Τάισεν, κατέληξαν ότι το νικέλιο, το κοβάλτιο και το χρώμιο που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες.

b1a13794fd0f00d118feac1f61488420_XLΤα αποτελέσματα της έρευνας, μάλιστα, αναφέρουν τουλάχιστον 37 διαφορετικά περιστατικά αλλεργικής δερματίτιδας που διαπιστωμένα αποδίδονται στα μεταλλικά μέρη των κινητών τηλεφώνων. Οι περισσότερες από αυτές συνέβησαν στο πρόσωπο των χρηστών, και οι επιστήμονες  ότι σχετίζονται με την συχνή χρήση της συσκευής και της κοντινής επαφής με το δέρμα. Μεταξύ των ασθενών με δερματική αλλεργία εξαιτίας του κινητού τηλεφώνου συγκαταλέγεται και ένα μεμονωμένο περιστατικό 17χρονης κοπέλας από τη Γαλλία, που εμφάνισε ερεθισμό στην περιοχή του στέρνου, διότι στερέωνε τη συσκευή στον στηθόδεσμό της.

Οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι κατά γενική ομολογία οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενών με αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα αφορούσαν διαρκή χρήση του κινητού τηλεφώνου για περισσότερη από μισή ώρα ή για περισσότερη από μια ώρα την ημέρα.

Τόσο, η Δρ Ρίτσαρντσον, όσο και ο Δρ Τάισεν επισημαίνουν ότι, οι δερματολόγοι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την πιθανότητα αλλεργική αντίδρασης στους ασθενείς συνέπεια της χρήσης του κινητού τηλεφώνου, δεδομένου ότι ορισμένες συσκευές έχουν μεταλλικά μέρη, όπως από νικέλιο ή κοβάλτιο.

health-cell-phones-may-induce-allergic-reactions-kids-study-1400655566Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρείται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για αλλεργική αντίδραση, καθώς το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο ιδίως απέναντι στο αλλεργιογόνο νικέλιο. Οι νέοι κάτω των 18 ετών αποτελούν το 41% των συνολικών περιστατικών μέχρι σήμερα.

«Με την διαρκώς αυξανόμενη χρήση των ‘έξυπνων’ κινητών τηλεφώνων, τα οποία, εκτός από τις τυπικές λειτουργίες ενός τηλεφώνου, διαθέτουν δυνατότητες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύνδεσης στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικών παιγνιδιών, είναι πιθανό ότι όλο και μεγαλύτεροι αριθμοί ανθρώπων θα αναπτύσσουν αλλεργική δερματίτιδα», προβλέπει η Δρ Ρίτσαρντσον.

Η χρήση πλαστικής θήκης, η χρήση της συσκευής μακριά από το πρόσωπο και γενικά από το δέρμα, καθώς και η χρήση τηλεφώνου που δεν έχει εμφανή μεταλλικά μέρη, αποτελούν, κατά τους ερευνητές, τις ενδεδειγμένες λύσεις, κυρίως για όσους έχουν επιρρέπεια στις αλλεργικές αντιδράσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Τι μπορεί να πάθετε εάν κοιμάστε με το κινητό δίπλα σας;

Οι 4 κρυφοί εχθροί της επιδερμίδας

Τι μπορεί να βρει ένας γιατρός μέσα στο ανθρώπινο σώμα ΦΩΤΟ

Επικίνδυνη για την υγεία η ολική αποτρίχωση στο μπικίνι (brazilian)