Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 5:58

Δείτε ποιά θέματα υγείας βελτιώνονται στον άντρα, όσο μεγαλώνει

50dΜπορεί να πιστεύατε ότι τα 50 είναι η ηλικία ορόσημο που θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε για την υγεία σας, ωστόσο στην πραγματικότητα ορισμένα πράγματα, μάλλον βελτιώνονται στον οργανισμό καθώς γερνάμε.

 

Δείτε τα προνόμια υγείας του να είστε πενηντάρηδες

 

 

Ιδρώνετε λιγότερο

 

50bΗ παραγωγή του ιδρώτα μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Ο δρ Γ. Λάρι Κένεϊ, καθηγητής Φυσιολογίας & Κινησιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, συνέκρινε τον ρυθμό εφίδρωσης σε 20άρηδες και 30άρηδες άντρες με εκείνον σε άνδρες 50 και 60, διαπιστώνοντας πως οι μεγαλύτεροι ίδρωναν λιγότερο.

 

Παθαίνετε πιο δύσκολα ιώσεις

 

50Κάθε φορά που ο οργανισμός εκτίθεται σε έναν νέο ιό, δημιουργεί το κατάλληλο αντίσωμα για να τον καταπολεμήσει, το οποίο και αποθηκεύει για μελλοντική χρήση. Έτσι, αν και τα μικρά παιδιά μπορεί να παθαίνουν ίωση έως και 10 φορές κάθε χειμώνα, ένας μεσήλικας μπορεί να αρρωστήσει μία ή δύο φορές τον χρόνο.

 

Κάνετε καλύτερο σεξ

 

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Menopause» και συμμετείχαν 27.347 άτομα, ηλικίας 50 έως 79 ετών, έδειξε ότι ενεργό σεξουαλική ζωή είχαν πάνω από έξι στους δέκα στις ηλικίες 50-59 ετών, το 45% στις ηλικίες 60-69 ετών και πάνω από το 28% στις ηλικίες 70-79 ετών. Από αυτούς, πάνω από έξι στους δέκα δήλωναν ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή. Απ’ όσους δεν ήταν ικανοποιημένοι, το 57% δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στο ότι θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ!

 

Μειώνεται η λιπαρότητα και η τριχοφυΐα50e

 

Όσο μεγαλώνουμε, το κρανίο παράγει λιγότερο σμήγμα και έτσι τα μαλλιά δεν «λαδώνουν» όσο κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται τόσο συχνό λούσιμο. Παράλληλα, μετά τα 50 μειώνονται και τα επίπεδα ορμονών στο αίμα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η τριχοφυΐα.

 

50c

Δεν μεθάτε τόσο εύκολα

 

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας δημοσίευσαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο μελέτη που έδειξε ότι τα παρεπόμενα της μέθης γίνονται ηπιότερα και σπανιότερα με το πέρασμα του χρόνου, ενώ σχεδόν εξαφανίζονται μετά τα 60 χρόνια.

 

Έχετε λιγότερο στρες

 

50aΜπορεί οι αντιδράσεις του οργανισμού στα στρεσογόνα ερεθίσματα να μην αλλάζουν, ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, λιγοστεύουν ολοένα περισσότερο τα πράγματα που μπορούν να μας προκαλέσουν άκρατο στρες.

 

Έχετε λιγότερες ημικρανίες

 

Στους περισσότερους οι ημικρανίες βελτιώνονται θεαματικά μετά τα 50 καθώς εκλείπουν οι ορμονικές διακυμάνσεις που αποτελούν συχνό εκλυτικό παράγοντα τους.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

«Μια φορά άπιστος, πάντα άπιστος» Γιατί οι άνθρωποι ενδίδουν στην απιστία;

Οι υπογόνιμοι άνδρες κινδυνεύουν από πρόωρο θάνατο

Πως αντιδράει ο κόσμος όταν μια γυναίκα χτυπάει τον άνδρα της; VIDEO

Το χάπι που καθυστερεί την πρόωρη εκσπερμάτιση, κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα

Γιατί οι παντρεμένες 40άρες, είναι «πύραυλοι» στο σεξ;