Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 19:56

Οι ταινίες πορνό επηρεάζουν τον εγκέφαλο όπως τα σκληρά ναρκωτικά

porno2

Το βίντεο ξεκινάει με ένα ομοίωμα ανθρώπινου εγκέφαλου και ξεκινάει να μας αναλύει πως οι ταινίες πορνό επιδρούν στον εγκέφαλο σαν κάποιος πίνει πολύ αλκοόλ ή να λαμβάνει σκληρά ναρκωτικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάζει τόσο η ψυχική διάθεση κάποιου, όσο και η ψυχολογία του. Αλλάζει επίσης και η κοινωνικότητα του, αφού με τον καιρό προτιμά να μένει σπίτι και να βλέπει πορνό, από το να βγαίνει έξω με τους φίλους του.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που βλέπουν πορνό μεσα από το ίντερνετ αφορά στις ηλικίες, από 12 μέχρι 17. Όμως τα παιδιά ξεκινούν από τα 11 τους να βλέπουν πορνό. Μάλιστα κάποια παιδία από την ηλικία των 9 έχουν επαφή με τέτοιου είδους ταινίες μέσω του υπολογιστή. Επίσης το 30% όσων έχουν εθιστεί στις ταινίες πορνό είναι γυναίκες.

Πως λειτουργεί όμως στον εγκέφαλο; Σαν ναρκωτικό. Όταν κάποιος βλέπει πορνό ο εγκέφαλος εκκρίνει ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη, η επινεφρίνη, η οξυτοκίνη, που δημιουργούν το ίδιο απατηλό αίσθημα ευφορίας με εκείνο των σκληρών ναρκωτικών.

Δείτε το βίντεο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είδους ταινία να βλέπετε όταν δεν έχετε ερωτική διάθεση;

Γυναίκες προσοχή, το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο

Μην φάτε ποτέ αυτές τις 5 τροφές και ύστερα να πέσετε για ύπνο

9 ύποπτα συμπτώματα, που προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου, 9 στις 10 περιπτώσεις