Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 21:08

Τι είδους ταινία να βλέπετε όταν δεν έχετε ερωτική διάθεση;

couple1

Με χάδια. Ναι καλά διαβάσατε τα απλά χάδια ακόμη και την ώρα που βλέπουμε μια ταινία. Όταν χαϊδεύουμε τον/την σύντροφο μας, αργά αλλά σταθερά η ερωτική διάθεση θα εμφανισθεί. Σε αυτό έχουν καταλήξει και οι επιστήμονες πολλών πανεπιστημίων που μελετούν το φαινόμενο της έλλειψης λίμπιντο στα ζευγάρια. «Το άγγιγμα είναι μια πανίσχυρη μορφή μετάδοσης αγάπης – τόσο πολύ, που έχουμε νεύρα ειδικά αφιερωμένα σε αυτό» θα πει η καθηγήτρια ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ Line Loken.

 Ο ήλιος. Τουλάχιστον εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε άλλον έναν σύμμαχο, τον ήλιο. Μια έρευνα που έγινε από μεγάλη εταιρία κατασκευής προφυλακτικών για να εντοπίσει τις χώρες που θα γίνουν οι επόμενοι στόχοι για το προϊόν της, διαπίστωσε ότι όσοι ζουν σε χώρες που λούζονται στο ήλιο, έχουν μεγαλύτερη ερωτική διάθεση, ή την ξαναβρίσκουν πιο εύκολα την ερωτική τους διάθεση και κάνουν περισσότερο σεξ από τους κατοίκους πιο… σκοτεινών χωρών.

Βοηθάτε τη σύντροφο σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την αφήσετε να σκεφτεί άλλα πράγματα εκτός από το σεξ. Αλλιώς το χάσατε το παιχνίδι. Η καθηγήτρια Debby Herbernick, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα υποστηρίζει ότι οι γυναίκες αποσπώνται αρκετά κατά τη διάρκεια του σεξ αν σκεφτούν τι δουλειές έχουν να κάνουν. Για αυτό συνιστά στα νεαρά ζευγάρια στο μέτρο του δυνατού, να μοιράζονται τις δουλειές τους σπιτιού.

couple3

 Μην δείτε τηλεόραση αλλά εάν δείτε… καλό θα είναι να μην βλέπετε τόσο συχνά τηλεόραση και να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί. Αν όμως τύχει να δείτε, προτιμήστε μια ρομαντική ταινία ή μια κομεντί. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychosomatic Medicine, κατέδειξε πως τα ζευγάρια που έβλεπαν μια ρομαντική ταινία, κρατιόνταν από το χέρι και μιλούσαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα επίπεδα της ωκυτοκίνης στις γυναίκες, ενός χημικού που σχετίζεται με την αίσθηση δεσμού, να αυξάνονταν.

 Μην το ξεχνάτε. Η ερωτική διάθεση είναι και θέμα επανάληψης. Μην κάνετε σήμερα σεξ και μετά ξεχνάτε να ξανακάνετε. Πάει χάθηκε η ερωτική διάθεση και μαράζωσε η λίμπιντος. Το συχνό σεξ δίνει υχηλότερα επίπεδα ευφορίας στο ζευγάρι. Μάλιστα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην The Scandinavian Journal of Economics, δείχνει ακριβώς αυτό. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα θα είναι και η ερωτική διάθεση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως έρωτας πεθαίνει και γίνεται αδιαφορία VIDEO

Επιστημονικές απαντήσεις στις μικρές μυστικές αγωνίες των έφηβων κοριτσιών

Μην φάτε ποτέ αυτές τις 5 τροφές και ύστερα να πέσετε για ύπνο

Γιατί είναι πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά με καισαρική;