Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 0:33

1 στους 3 ασθενείς στις ΜΚΟ ψυχικής υγείας είναι…πεθαμένος, αλλά λαμβάνει παροχές, υποστηρίζει η υφ.Υγείας Ζ.Μακρή

968215Σοκ προκάλεσε η χθεσινή δήλωση της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή ότι ένας στους τρεις ασθενείς, όπως έχουν δηλωθεί από τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας (Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) και οι οποίοι λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει!

Το όργιο σπατάλης, που όπως υπηστήριξε η υφυπουργός, ζημείωσε κατά εκατομμύρια ευρώ το κράτος, αποκάλυψαν οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας ΝΠΙΔ, ενώ με τη συνέχιση των ελέγχων η μείωση της σπατάλης αναμένεται να περιοριστεί κατά 30% τουλάχιστον, λέει η κα. Μακρή.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί εάν τα στοιχεία που υποβάλλονταν στο Υπουργείο Υγείας για να fear (1)2.jpg3επιχορηγηθούν οι μονάδες ψυχικής υγείας Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ήταν αληθή και αφορούσαν τον αριθμό των ασθενών, που δηλώνονταν. Σε προηγούμενους ελέγχους είχαν διαπιστωθεί σοβαρές παρατυπίες, που οδήγησαν σε εκτενέστερους ελέγχους, οι οποίοι σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα που βρίσκεται στα χέρια της κ. Μακρή, όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας «έβγαλαν «λαγούς»!

Ειδικότερα οι έλεγχοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας, έδειξαν ότι:

Reformed Liar• 30,54% των ΑΜΚΑ που δηλώθηκαν, δεν ανήκουν στους ασθενείς στους οποίους φαίνεται να τους παρέχονται υπηρεσίες από τις Μονάδες

• 18,85% των ασθενών λαμβάνουν υπηρεσίες από περισσότερες της μίας μονάδες ίδιου ή διαφορετικού τύπου, το μήνα αναφοράς, γεγονός για το οποίο έχει δοθεί εντολή διενέργειας επιτόπιων ελέγχων.

• 7,86% των ασθενών που διαμένουν σε μονάδες ψυχικής υγείας στεγαστικού τύπου επισκέπτονται και λαμβάνουν υπηρεσίες και από μονάδες ανοικτού τύπου, όπως Κέντρα Ημέρας, Κινητές Μονάδες. Συνεπώς καταβάλλονται χρήματα για τον ίδιο ασθενή σε πολλές μονάδες. Ελέγχεται περαιτέρω το είδος των παρεχομένων υπηρεσιών, ώστε να διαπιστωθεί η ποικιλότητα τους.

• 1,31% των ασθενών διαμένουν ταυτόχρονα σε δύο μονάδες στεγαστικού τύπου (οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευμένα διαμερίσματα)

• 1,01% των ΑΜΚΑ αντιστοιχίζονται με μη έγκυρα βάσει των στοιχείων της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ενώ ένα

• 40,42 % των ΑΜΚΑ δεν εμφανίζουν πρόβλημα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Στη δικαιοσύνη στέλνει το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας η υφυπουργός Ζέττα Μακρή

Ευρωβαρόμετρο : Ελληνες! Οι «σταθεροί» θεριακλήδες της Ευρώπης

Μέτρα παίρνει το Υπ.Υγείας, μετά την επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας

500 εθελοντές γιατροί τάχθηκαν στο πλευρό του Υπουργείου Υγείας, στη μάχη κατά του Καπνίσματος