Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 12:14

Ποιές είναι οι 9 περιοχές της Ελλάδας που απειλούνται περισσότερο από τα κουνούπια φέτος το καλοκαίρι;

girl with mosquito bite, scratching hand has motion blurkounoupia_2.jpg6

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες και οι περιφέρειες, καθώς η μετάδοση – μέσω κουνουπιών – του ιού του Δυτικού Νείλου, απειλεί και φέτος πολλές περιοχές της χώρας μας.

Κωνωποκτονίες και οι αεροψεκασμοί βρσίκοντια, ήδη σε εξέλιξη, το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σε επιφυλακή για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ ανησυχία επικρατεί στα Τμήματα Αιμοδοσίας των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς η καταγραφή ακόμα και ενός περιστατικού μόλυνσης σε κάποια περιοχή, αρκεί για να αποκλειστούν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής από τις αιμοδοσίες.

kounoupia_2.jpg4Ο ιός του Δυτικού Νείλου, έχει ενοχοποιηθεί μέχρι σήμερα για το θάνατο 148 ανθρώπων, ενώ το ενδιαφέρον των υγειονομικών αρχών στρέφεται τώρα στην φετινή καλοκαιρινή περίοδο, η οποία δεν θα εξαιρεθεί από την επιδρομή των κουνουπιών, που μεταφέρουν τον ιό.

Οι 9 περιοχές που απειλούνται περισσότερο από τα κουνούπια, με βάση τα επιδημιολογικά και εντομολογικά δεδομένα, είναι η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Ξάνθη, η Ημαθία, η Καβάλα, οι Σέρρες, η Κέρκυρα, η Πέλλα και η Ηλεία.

Το 2013, στο επίκεντρο της επιδημίας βρισκόταν στην Αττική, καθώς στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου σημειώθηκε το 27% των σοβαρών κρουσμάτων που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ και στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής το 20% των κρουσμάτων.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη καταγράφηκε το 45% των συνολικών κρουσμάτων της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.

JNS.MosquitoSpray

Πέρυσι και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο, μολύνθηκαν από τον ιό του Δυτ. Νείλου 86 άνθρωποι, οι 11 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους! Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι από τον ιό του Δυτ. Νείλου μολύνθηκαν περισσότερα από 12.000 άτομα, αφού σε κάθε κρούσμα λοίμωξης του κεντρικού νευρικού συστήματος, αντιστοιχούν περίπου 140 κρούσματα με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα ή άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

 

Δείτε το βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με τίτλο «ΜΙΚΡΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ» για την προστασία μας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών : 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απριλίου 2014 : «Μικρό τσίμπημα, μεγάλη απειλή».

Απολύμανε και αρωμάτισε το σπίτι σου, με φυσικά υλικά στο σφουγγάρισμα!

Ανδρες και γυναίκες…ξεφορτωθείτε επιτέλους τα σπυράκια από την πλάτη σας!

Φυσικές θεραπείες για την κολπίτιδα και την μυκητίαση

1 στους 3 ασθενείς στις ΜΚΟ ψυχικής υγείας είναι…πεθαμένος, αλλά λαμβάνει παροχές, υποστηρίζει η υφ.Υγείας Ζ.Μακρή

Τέλος στην…φαγούρα! Νέα θεραπεία για την χρόνια κνίδωση.