Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 8:07

Διαβάστε από τι έχετε πιθανότητες να… πεθάνετε VIDEO

Όσο και να σας ακούγεται παράξενο έχετε 1 στις 615.000 πιθανότητες να πεθάνετε από κάποιο βεγγαλικό που θα σας χτυπήσει. Αυτό ισχύει παγκοσμίως βέβαια, στην Ελλάδα το Πάσχα το ποσοστό αυτό αυξάνεται.

Έχετε 1 στις 500.000 πιθανότητες να πεθάνετε, ή καλύτερα να πνιγείτε από κάποιο τσουνάμι. Οι πιθανότητες αυτές αυξάνονται εάν είστε κάτοικος κάποιοιυ απομακρυσμένου νησιού στον Ειρηνικό.

Τις ίδιες πιθανότητες έχετε ακριβώς να πεθάνετε εάν κάποιος αστεροειδής πέσει στη γη. Παλαιότερα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι οι πιθανότητες ήταν 1 στις 20.000 αλλά αυτό έχει καταρριφθεί.

Το να σας δαγκώσει και να σας τραυματίσει θανάσιμα ένας σκύλος έχει πιθανότητες 1 στις 147.000

Το να γίνει σεισμός και να πεθάνετε όσο περίεργο και να ακούγεται έχει πιθανότητες μόνο 1 στις 131.000

Ο θάνατος από τσίμπημα κάποιας μέλισσας, ή σφήγκας έχει πιθανότητες 1 στις 100.000. Εξαιρούνται φυσικά οι άνθρωποι εκείνοι που είναι αλλεργικοί στα τσιμπήματα.

Και όμως το να σας χτυπήσει κεραυνός έχει περισσότερες πιθανότητες θανάτου από το τσίμπημα μέλισσας. Μια στις 83.000. Όσο για τις πιθανότητες του να βρεθείτε στο μάτι ενός κυκλώνα και να πεθάνετε είναι 1 στις 60.000. Το βίντεο αναφέρει ότι οι πιθανότητες αυτές αυξάνονται για εκείνους που ζουν στις μεσοπολιτείες των ΗΠΑ, ή στην Ινδία.

Ο θάνατος στην ηλεκτρική καρέκλα έχει πιθανότητες 1 στις 58.000. Εξαιρούνται οι θανατοποινίτες στις Πολιτείες των ΗΠΑ όπου ισχύει ακόμη η θανατική ποινή. Εξαιρούνται επίσης όσοι ζουν στην Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, και το Ιράκ.

Οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος σε μια καταστροφή από πλημμύρα, είναι 1 στις 30.000. Εκτός εάν μένει στην Ελλάδα σε περιοχή με μπαζωμένα ρέματα. Τότε οι πιθανότητες αυξάνονται.

Ταξιδέψτε με αεροπλάνο άφοβα. Οι πιθανότητες να συμβεί κάποιο μοιραίο δυστύχημα είναι 1 στις 20.000. Είναι δηλαδή κατά πολύ λιγότερες, να συμβεί το κακό, ακόμη και σε σχέση με τα τροχαία.

Πνιγμός. Ο πνιγμός συγκεντρώνει πιθανότητες 1 στις 8.000. Αυτό λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Δεν ξέρουμε βέβαια εάν έχει λάβει υπόψη του πολλούς συμπατριώτες μας, που τα γνωρίζουν όλα και πέφτουν στη θάλασσα μετά το φαγητό.

Πιο πολλές πιθανότητες έχει κάποιος να πεθάνει από ηλεκτροπληξία. 1 στις 5.000. Τις ίδιες σχεδόν πιθανότητες έχουν και οι ποδηλάτες. 1 στις 4700. Αυτό δεν ισχύει στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας , όπου κανείς στο δρόμο, δεν υπολογίζει τους οδηγούντες ποδήλατο.

Εάν συγκεντρώσουμε όλες τις φυσικές καταστροφές, δηλαδή σεισμούς, τσουνάμι, πλημμύρες, τυφώνες κ.α, οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος είναι 1 στις 3.000.

Από φωτιά ή καπνό οι πιθανότητες αρχίζουν να αυξάνονται. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι πιθανότητες από θάνατο τέτοιου είδους είναι 1 στις 1000.

Εάν κάποιος ζει στις ΗΠΑ, ή σε κάποια άλλη χώρα με υψηλή επικινδυνότητα (πχ. Βραζιλία, Νότια Αφρική) έχει 1 στις 300 πιθανότητες να πεθάνει από πυροβολισμούς.

Ένας άλλος περίεργος θάνατος είναι αυτός του πεσίματος από σκάλες, ή απλά σκέτο πέσιμο. Οι πιθανότητες είναι 1 στις 240

Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει η αυτοκτονία σαν τρόπος θανάτου. Το ποσοστό αυτό έχει 1 στις 120 πιθανότητες να συμβεί.

Μεγάλες πιθανότητες, ειδικά στην Ελλάδα, έχει να πεθάνει κάποιος άνθρωπος σε τροχαίο. Παγκοσμίως οι πιθανότητες αυτές είναι 1 στις 100 και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο.

Θάνατος από ατυχία. Και όμως αυτός ο τρόπος έχει εξαιρετικά υψηλές πιθανότητες διότι συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Να πέσεις, να σε χτυπήσει αυτοκίνητο, να πάρεις λάθος φάρμακα, να πάθεις μόλυνση κ.α. οι πιθανότητες είναι 1 στις 36

Και πάμε και στις ασθένειες. Το να πεθάνει κάποιος από εγκεφαλικό έχει υψηλές πιθανότητες που αγγίζουν τις 1 στις 23. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον καρκίνο που είναι η μάστιγα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι πιθανότητες θανάτου είναι 1 στις 7. Το έμφραγμα είναι στη πρώτη θέση της λίστας θανάτων με πιθανότητες (εάν το πάθεις) 1 στις 5 να πεθάνεις.

Δείτε το βίντεο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιές είναι οι 9 περιοχές της Ελλάδας που απειλούνται περισσότερο από τα κουνούπια φέτος το καλοκαίρι;

Δείτε πως η πλαστική μεταμόρφωσε έναν Βραζιλιάνο σε… Κορεάτη ΦΩΤΟ

Ποιές υγιεινές τροφές γίνονται επικίνδυνες μαζί με φάρμακα; (αναλυτικός κατάλογος)

Το «μαγικό φίλτρο» που εξαφανίζει τις ραγάδες