Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 3:21

Ασκήσεις για να διώξετε το στρές που προκαλούν … οι ανασχηματισμοί και οι άλλες δυσάρεστες καταστάσεις!!

man_watching_tv.jpg.size.xxlarge.letterboxΈνας πολύ χρήσιμος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το άγχος που σας προκάλεσε

Ο νέος Υπουργός Υγείας καταφθάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από την κομψή σύζυγό του

Ο νέος Υπουργός Υγείας καταφθάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από την κομψή σύζυγό του

(πάμε στοίχημα) η νέα κυβέρνηση και κυρίως η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, (η οποία και θα κρίνει το μέλλον της Υγείας της δικής σας και της οικογένειάς σας) είναι κατ’αρχήν, να  ελέγξετε την αναπνοή σας.

Η ένταση ενός ανθρώπου – ειδικά όταν βρίσκεται μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθεί τον πρωθυπουργό να μιλά στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο – καθρεφτίζεται στον τρόπο που αναπνέει. Όταν είμαστε ήρεμοι και ικανοποιημένοι, η αναπνοή μας είναι αργή και ρυθμική, ενώ, όταν είμαστε ανήσυχοι – όπως αυτές τις κρίσιμες στιγμές – η αναπνοή μας είναι γρήγορη και ρηχή.

Αυτή η αγχώδης αναπνοή μπορεί να κάνει το σώμα μας να τρέμει, να προκαλέσει ζάλη ή μουδιάσματα. Αυτά τα συμπτώματα, λένε οι ειδικοί, μπορούν γρήγορα να αντιμετωπιστούν απλώς διορθώνοντας την αναπνοή μας.

 

200238390-001

 

Από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας…

Οταν έχετε ένταση, μάθετε να αναπνέετε βαθιά και αργά, λένε οι επιστήμονες του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας.  Ο στόχος είναι να αναπνέετε βαθιά κυρίως από την κοιλιά, χρησιμοποιώντας περισσότερο το διάφραγμα, και όχι από το στήθος.

Για να το καταφέρετε, ακουμπήστε τα χέρια σας στο πάνω μέρος του στήθος σας και εισπνεύσατε αργά ώστε το μέρος αυτό του στήθους να σηκωθεί ελαφρά. Εκπνεύστε και βεβαιωθείτε ότι έχει βγει όλος ο αέρας. Αφήστε τα χέρια σας να ακουμπούν απαλά στο πάνω μέρος του στήθους για να νιώθετε το ρυθμικό ανασήκωμα του θώρακα.

Μετά ακουμπήστε τα χέρια σας στην κοιλιά σας. Εισπνεύσατε αργά και θα νιώσετε τα χέρια σας να σπρώχνονται προς τα πάνω. Με την εκπνοή πρέπει να νιώσετε την κοιλιά σας να γίνεται επίπεδη και τα χέρια σας να επανέρχονται στην αρχική τους θέση. Αντιληφθείτε τη διαφορά ανάμεσα στην αναπνοή σας, όταν αυτή επιτελείται από το στήθος ή από την κοιλιά. Επαναλάβετε την άσκηση πέντε με δέκα φορές.

Αφού εξασκηθείτε στην ήρεμη και ελεγχόμενη αναπνοή, χρησιμοποιείστε την κάθε φορά που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μία δύσκολη κατάσταση.

frogΈνας άλλος πολύ χρήσιμος τρόπος για να καταπολεμήσετε το άγχος (π.χ. για το μέλλον του τόπου σας), είναι η χαλάρωση.

Δοκιμάστε την εξής άσκηση:

Σφίξτε όλους τους μύες σας όσο πιο δυνατά μπορείτε. Μετά χαλαρώστε. Θα διαπιστώσετε πως, καθώς σφίγγατε τους μύες, κρατήσατε την αναπνοή και, καθώς χαλαρώνατε, την αφήσατε. Αυτή η σχέση ανάμεσα στην εκπνοή και τη χαλάρωση είναι πολύ χρήσιμη και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στις ασκήσεις χαλάρωσης που περιγράφονται πιο κάτω.

Τεχνικές χαλάρωσης 

Υπάρχουν πολλές τεχνικές χαλάρωσης. Η πιο γνωστή ( και η πιο κατάλληλη για ανασχηματισμούς ) είναι η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση. Παρόλο που είναι καλύτερο τη μέθοδο αυτή να σας την διδάξει κάποιος ειδικός, μπορείτε να επιχειρήσετε και μόνοι σας τα βασικά βήματα:

- Ξαπλώστε στο κρεβάτι, όσο μπορείτε πιο αναπαυτικά.

- Σιγά – σιγά τεντώστε κάθε μυϊκή ομάδα, μετρώντας ως το πέντε.Ξεκινήστε με τους ώμους σας, συνεχίστε με τον αυχένα, το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια, την κοιλιά και την πλάτη.

- Σιγά – σιγά χαλαρώστε την κάθε μυϊκή ομάδα με την ίδια σειρά, μετρώντας πάλι ως το πέντε κάθε φορά.Spa.Stone therapy

- Ξανακάντε την άσκηση για όποιους μύες νιώθετε σφιγμένους ή πονεμένους, μέχρις ότου τους αισθανθείτε όλους χαλαρούς.

- Η χαλάρωση χρειάζεται χρόνο και εξάσκηση. Όταν αποκτήσετε πείρα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον παρακάτω τρόπο για να χαλαρώνετε γρήγορα.

- Τώρα σφίξτε όλους τους μυς μαζί. Σφίξτε τις γροθιές σας («ψυχραιμία!»). Λυγίστε τα χέρια σας στους αγκώνες, προσπαθώντας να αγγίζετε τους ώμους σας με τους καρπούς. Πάρτε βαθιά εισπνοή. Κλείστε τα μάτια σας σφιχτά.

- Σφίξτε τα δόντια. Σφίξτε το στομάχι και τους μυς της κοιλιάς σας.

- Σφίξτε και τεντώστε τα πόδια σας.

- Σφίξτε τους γλουτούς σας.

Μείνετε σ’ αυτή τη θέση μετρώντας αργά μέχρι το πέντε. Τώρα χαλαρώστε. Αφεθείτε εντελώς. (ο ανασχηματισμός τελείωσε…)

Παρατηρήστε τη διαφορά ανάμεσα στην ένταση και τη χαλάρωση.

Εξασκηθείτε στη χαλάρωση με αυτόν τον τρόπο όσο πιο συχνά μπορείτε. Λίγα λεπτά ή ακόμα και τριάντα δευτερόλεπτα γρήγορης χαλάρωσης αρκούν για να διατηρήσετε αυτήν την ικανότητα.

Με τις Υγείες μας !!!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Στροφή στην πολιτική του Υπουργείου Υγείας, θα κάνει η νέα ηγεσία που ορκίστηκε σήμερα

Πώς επιδρά το βίαιο διαζύγιο στη ζωή των παιδιών, σε κάθε ηλικία

Τι φαγητό πρέπει να τρώτε στην παραλία;

Η γυναίκα που έκανε σεξ με δελφίνι σπάει τη σιωπή της μισό αιώνα μετά