Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 5:29

Νέα πολιτική στο Υπουργείο Υγείας με Μ.Βορίδη;

βορίδηςΑπό νωρίς το πρωί, ο νέος Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης βρισκόταν στο γραφείο του στην οδό Αριστοτέλους. Ζητούσε να ενημερωθεί για όλα τα μεγάλα εκκρεμή ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με την ανάληψη των καθηκόντων του και να τα βάλει σε μία σειρά προς επίλυση.

Πρώτα ζήτησε να δει διαδοχικά τους Γενικούς Γραμματείς και Γενικούς Διευθυντές, ενώ άμεσα θα συναντηθεί με τους προέδρους Οργανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες του In Vitro o Μάκης Βορίδης εμφανίζεται διατεθειμένος να κρατήσει στα πόστα τους, τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Χρ. Παπανικολάου και Π. Καλλίρη, ο δεύτερος, όμως, θα αναγκαστεί να αποσυρθεί καθώς σύντομα θα κληθεί να αναλάβει τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.

Ο Μάκης Βορίδης, πάντως, θα ζητήσει να δει και άλλους υπουργούς που άπτονται των θεμάτων του Υπουργείου του, όπως π.χ. τον Υπουργό Εργασίας, με τον οποίο θα πρέπει να δει από την αρχή το μεγάλο θέμα της δωρεάν νοσηλείας των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Μετά το «μήνυμα» που έδωσαν οι πολίτες με την ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές, η κυβέρνηση καθώς και από το δικό του πόστο ο Υπουργός της Υγείας, θα κληθεί να δώσει βαρύτητα – όπως άλλωστε τόνισε και στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής – στην παροχή «ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς με σεβασμό στους φορολογούμενους πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.  Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο που θα κληθεί να κάνει στροφή ο Μάκης Βορίδης στην χάραξη πολιτικής στο Υπουργείο Υγείας είναι οι επαγγελματίες υγείας , φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακοποιοί, κλάδοι με τους οποίους είχε έρθει σε σύγκρουση κατά την θητεία του ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Προσεκτικότερος από τον προκάτοχό του, εμφανίζεται ο Μάκης Βορίδης και στα θέματα της επικοινωνίας, καθώς είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους υγείας ότι δεν θα εμποδίσει την σωστή επικοινωνία των θεμάτων του Υπουργείου του, αλλά δεν θα μιλάει και άσκοπα, χωρίς να υπάρχει λόγος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Αγκαλιές, φιλιά και δάκρυα αντάλλαξαν Αδωνις – Βορίδης στο Υπουργείο Υγείας

Στροφή στην πολιτική του Υπουργείου Υγείας, θα κάνει η νέα ηγεσία που ορκίστηκε σήμερα

Ασκήσεις για να διώξετε το στρές που προκαλούν … οι ανασχηματισμοί και οι άλλες δυσάρεστες καταστάσεις!!

Η γυναίκα που έκανε σεξ με δελφίνι σπάει τη σιωπή της μισό αιώνα μετά