Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 0:34

Φαρμακευτική εταιρία, έκανε παράνομα πειράματα σε ορφανά παιδιά

diftheritida5

Το περιστατικό συνέβη στην Ιρλανδία στις αρχές της δεκαετίας του 30. Σαν πειραματόζωα από τη φαρμακευτική εταιρία, επιλέχθηκαν 2.051 παιδιά που ζούσαν στα ορφανοτροφεία της περιοχής του Cork, και τα οποία στην κυριολεξία εάν πάθαιναν κάτι δεν θα τα αναζητούσε κανείς. Δεν είχαν γονείς, ή ήταν παρατημένα παιδιά ανύπαντρων μητέρων.

 diftheritida2

Τα παιδιά εμβολιάστηκαν κρυφά στο πλαίσιο των δοκιμών για το εμβόλιο της διφθερίτιδας. Ο καθηγητής Michael Dwyer, από το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Cork, βρήκε τα στοιχεία αυτά μετά από αναζήτηση σε δεκάδες χιλιάδες αρχεία και παλιές ιατρικές εκδόσεις. Αυτό που δεν βρήκε είναι αν είχε δοθεί οποιαδήποτε συγκατάθεση για τις παράνομες δοκιμές φαρμάκων ή κάποια στοιχεία για σχετικά με τις επιδράσεις του εμβολίου στα παιδιά. Λίγο καιρό μετά το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας βγήκε μαζικά στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου.

 diftheritida1

«Αυτό που βρήκα είναι μόνο η κορυφή ενός πολύ μεγάλου και βυθισμένου παγόβουνου», τονίζει ο Dwyer και συνεχίζει: «Το γεγονός ότι αναφορές για αυτές τις δοκιμές δημοσιεύθηκαν στα περισσότερα έγκυρα ιατρικά περιοδικά, δείχνει ότι αυτό το είδος των πειραμάτων σε ανθρώπους ήταν ευρέως αποδεκτό από τους γιατρούς ενώ προωθήθηκε από τις αρχές που είχαν υπό τον έλεγχό τους ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών».

diftheritida4

Όλα ξεκίνησαν όταν από ένα τυχαίο γεγονός. Ένας φίλος του καθηγητή πήγε να επισκεφτεί μια μονή στην περιοχή Tuan, της ευρύτερης περιφέρειας και βρέθηκε μπροστά την ώρα της ανακάλυψης ενός ομαδικού τάφου δίπλα στο μοναστήρι, με τους σκελετούς από 800 παιδιά αγνώστων στοιχείων μέσα σε μια δεξαμενή λυμάτων. Το κτίριο τη δεκαετία του 1930 λειτουργούσε σαν το ορφανοτροφείο της μονής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπερβολικά αυστηροί γονείς δημιουργούν παχύσαρκα παιδιά

Δες τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν πίνεις ποτά κάτω απ’τον ήλιο!

Πώς φεύγει ο πονοκέφαλος με ένα…μολύβι!

Τελικά έτσι γεννιούνται τα παιδιά! (ΦΩΤΟ)