Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 19:56

Με 1.200 άνεργους υγειονομικούς θα κλείσει τις «τρύπες» του ΠΕΔΥ ο Μ.Βορίδης

958b29e0f9821dbcb994a3fedb94be95.w600.h340.z1Τα βρήκε σκούρα ο νέος Υπουργός Υγείας με το ΠΕΔΥ, το οποίο παρέλαβε από τον προκάτοχό του Αδωνι Γεωργιάδη χωρίς γιατρούς και με πολλά προβλήματα στη λειτουργία του και παρά τις διαβεβαιώσεις του τελευταίου ότι τα προβλήματα θα λυθούν με την άφιξη επικουρικών γιατρών.

Μέχρι σήμερα πολύ λίγοι ήταν οι επικουρικοί γιατροί που έλαβαν ειδοποίηση να καταλάβουν θέσεις στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, έτσι ο Μάκης Βορίδης αναγκάστηκε να δώσει μία άμεση λύση, σ’αυτό το πρώτο μεγάλο πρόβλημα της δημοσιας υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, άμα τη αναλήψη των καθηκόντων του.

Ετσι, κάλεσε εκτάκτως τους δημοσιογράφους και ανακοίνωσε την κατάρτιση και στη συνέχεια απορρόφηση 1.200 άνεργων επαγγελματιών Υγείας στις Μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), αλλά και την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών για την κάλυψη των πολυιατρείων, ώστε να καλυφθούν κάποια πρώτα κενά.

Οι 1.200 επαγγελματίες Υγείας -με ειδικότητα στη νοσηλευτική, τις παραϊατρικές και τις διοικητικές θέσεις- θα συμμετάσχουν σε ετήσιο πρόγραμμα διάρκειας 1.200 ωρών θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, ύψους 14, 4 εκατ. ευρώ.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Ασθενής παραπέμφθηκε από τον Ευαγγελισμό σε … ιδιωτικό κέντρο, για να κάνει τις εξετάσεις της

Νέα πολιτική στο Υπουργείο Υγείας με Μ.Βορίδη;

Αμισθος σύμβουλος Σαμαρά για θέματα Υγείας – Παιδείας ο καθηγ.καρδιολογίας Χρ.Στεφανάδης

Ποιές είναι οι 9 περιοχές της Ελλάδας που απειλούνται περισσότερο από τα κουνούπια φέτος το καλοκαίρι;