Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 10:23

3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το αντίθετο φύλο

men-vs-women01

Ολοι είμαστε ίσοι με πολλούς τρόπους, αλλά στις ερωτικές σχέσεις και την αγάπη, δεν συμβαίνει το ίδιο : Οι άνδρες και οι γυναίκες στον έρωτα είναι εντελώς αντίθετοι.

Μπορεί να σας προκαλεί κατάπληξη, αλλά υπάρχουν πραγματικά πολύ σημαντικές διαφορές. Κι αν αγνοήσετε αυτές τις διαφορές στις σχέσεις σας με το αντίθετο φύλο, δεν θα μπορέσετε να οικοδομήσετε ποτέ μία επιτυχημένη σχέση.

Το βιβλίο του ψυχολόγου Οrbuch, Ph.D, «5 απλά βήματα για να μετατρέψετε τον γάμο σας από καλό σε τέλειο» βασίστηκε σε μία μακρόχρονη μελέτη σε παντρεμένα ζευγάρια. Βασικό συμπέρασμα της μελέτης αυτής ήταν ότι υπάρχουν βασικότατες διαφορές ανάμεσα στους δύο συντρόφους, γεγονός που εάν του δώσετε την πρέπουσα σημασία, θα καταφέρετε να οδηγήσετε τη σχέση σας σε μακροπρόθεσμη ευτυχία.

Διαβάστε τα συμπεράσματα της μελέτης του ψυχολόγου Οrbuch για τις βασικές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες :

 

3 πράγματα που πρέπει να καταλάβουν οι άνδρες για τις γυναίκες στις σχέσεις

men women.jpg21. Η σύγκρουση αργεί να επιλυθεί. Η μακροσκελής μελέτη μου για το γάμο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο ευαίσθητες από τους άνδρες στις συγκρούσεις και στα προβλήματα που ανακύπτουν στις σχέσεις. Όταν μια γυναίκα διαφωνήσει, η σύγκρουση παραμένει στο μυαλό της για δύο έως τρεις ημέρες. Η γυναίκα αναπαράγει το πρόβλημα ξανά και ξανά. Θέλει να πάει ακόμη πιο μακριά από τον λόγο της διαφωνίας, την επόμενη μέρα. Αντίθετα, όταν οι άνδρες έχουν μια σύγκρουση με τη σύντροφό τους, τη στιγμή που θα συζητηθεί το πρόβλημα, λύνεται επιτόπου. Ο σύγκρουση δεν καθυστερεί να επιλυθεί στο μυαλό τους. Έχουν ήδη προχωρήσει και σκεφτονται κάτι άλλο.

 

2. Μην προσπαθείτε να διορθώσετε τα πράγματα. Οι άνδρες πρέπει να καταλάβουν ότι όταν οι γυναίκες έχουν ένα πρόβλημα και θέλουν να το μοιραστούν με σας, δεν χρειάζεται το πρόβλημα απαραίτητα να λυθεί. Οι άνδρες θέλουν να διορθώσουν τα προβλήματα όταν οι γυναίκες τα φέρουν στο τραπέζι της συζήτησης. Οι γυναίκες, όμως, απλά θέλουν να τις ακούσετε, να Symbol Men and Women. Loveσυμπάσχετε, και τους πείτε ότι τις καταλαβαίνετε.

 

3. Οι γυναίκες συνδέονται με τους άλλους μέσω συνομιλίας. Οι γυναίκες συνδέονται και αισθάνονται κοντά στους άλλους όταν μιλάνε και μοιράζονται τις προσωπικές τους πληροφορίες. Ο χρόνος της συνομιλίας είναι θεραπευτικός για τις γυναίκες. Αν θέλετε μια γυναίκα να αισθανθεί κοντά σας, χρειάζεται να ανοιχτεί σε σας και εσείς σε αυτήν. Οι περισσότεροι άνδρες αισθάνονται συνδεδεμένοι με τους άλλους μέσω δραστηριοτήτων (πόκερ, αθλητικά κλπ), αλλά οι γυναίκες αισθάνονται κοντά, με απλά λόγια.

 

3 πράγματα που πρέπει οι γυναίκες να γνωρίζουν για τους άνδρες στις σχέσεις

men women.jpg51. Χρειάζονται επιβεβαίωση από τους συντρόφους τους. Η επιβεβαίωση είναι η ένδειξη για τους άνδρες, ότι είναι ξεχωριστοί και αντάξιοι της αγάπης και της φροντίδας των γυναικών. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν ως βασικό συστατικό τους το να αισθάνεται ο άνδρας ότι επιβεβαιώνεται μέσα από τη σχέση. Και οι γυναίκες πρέπει επίσης να αισθάνονται την φροντίδα των ανδρών, αλλά γι’αυτές υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι που μπορούν να πάρουν επιβεβαίωση, π.χ. οι αδελφές τους, οι φίλοι τους, ή η μητέρα τους, ακόμη και οι γείτονες, ή οι συνάδελφοί τους. Οι άνδρες, όμως, συνήθως δεν λαμβάνουν επιβεβαίωση από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τους συντρόφους τους.

 

2. Να δίνετε σημασία σ’αυτά που κάνουν, κι όχι σ’αυτά που λένε. Οι άνδρες είναι προσανατολισμένοι στη δράση. Έχουν πρόβλημα να εκφράζουν την αγάπη τους. Μπορούν να μάθουν να εκφράζουν με λόγια τα συναισθήματά τους, αλλά είναι πιο men womenπιθανό να εκφράσουν την αγάπη τους κάνοντας, παρά λέγοντας – όπως με το να γεμίσουν το αυτοκίνητό σας με βενζίνη, να μαζέψουν τον άπλυτά σας, ή να σας φτιάξουν τον καφέ σας το πρωί. Ρομαντικό; Ίσως όχι για τα πρότυπά σας, αλλά για τους άνδρες αυτές οι καθημερινές στιγμές είναι τα πάντα στην αγάπη.

 

3. Οι συζητήσεις μπορεί να είναι πρόβλημα. Στους άνδρες δεν αρέσουν οι επικρίσεις. Και όταν οι γυναίκες φέρνουν στη συζήτηση με τον σύντροφό τους, την ανάγκη τους να αλλάξουν κάτι στη σχέση ή απλά σε αυτούς – οι άνδρες το ερμηνεύουν αυτό ως κριτική. Οι γυναίκες μπορεί να έχουν τις καλύτερες προθέσεις από καρδιάς, αλλά οι άνδρες αυτό που ακούν είναι ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι το λάθος είναι δικό τους. Την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να μιλήσετε για τη σχέση σας, επαινέστε ή να αναγνωρίστε πρώτα τα καλά του συντρόφου σας. Στη συνέχεια, φέρτε τη συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές.

Πηγή :  psychologytoday.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Ποια είναι τα επαγγέλματα όπου το σεξ δίνει και παίρνει ανάμεσα σε συναδέλφους;

Πότε η σχέση οδηγεί στην κατάθλιψη; 10 προειδοποιητικά σημάδια

10 συν ένας λόγοι που μας «μπλοκάρουν» στο σεξ

Έχετε δει πως το κουνούπι βρίσκει φλέβα και ρουφάει το αίμα μας; VIDEO