Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 18:09

O Μ.Βορίδης προεδρεύων στο Συμβούλιο Υπ.Υγείας στο Λουξεμβούργο, με θέμα την κρίση

makis_voridis_893332204Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για να ξεπεραστεί η κρίση των συστημάτων Υγείας στην Ευρώπη, συζήσαν το προηγούμενο διήμερο οι Υπουργοί Υγείας της Ευρώπης, στο Συμβούλιο που έγινε στο Λουξεμβούργο υπο την προεδρία του έλληνα Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη. 

Οι Υπουργοί συζήτησαν για τις επιπτώσεις της κρίσης, ενώ κατέληξαν και σε χρήσιμα συμπεράσματα βασισμένα στην κοινή στόχευση της συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών μελών.

Οι ανταλλαγές αφορούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος, σχετικά με το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας, τα φαρμακευτικά προϊόντα, την αξιολόγηση των επιδόσεων των συστημάτων υγείας και την επένδυση στην πρόληψη.

Στα βασικά συμπεράσματα περιλαμβάνονται τομείς, στους οποίους υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω δράση. Κυρίως :

  • Στη βελτίωση της πρόσβασης όλων σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας.
  • Στην προώθηση των καινοτομιών και λύσεων ηλεκτρονικής Υγείας.
  • Στην καλύτερη χρήση της αξιολόγησης των επιδόσεων των συστημάτων Υγείας και των διαρθρωτικών ταμείων για επενδύσεις στην Υγεία.
  • Στην επίτευξη συναντίληψης σχετικά με τους αποτελεσματικούς παράγοντες για αποδοτικά, προσβάσιμα και ανθεκτικά συστήματα Υγείας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία που συνόδεύσε τον υπουργό αποτελούνταν από τους :  Βασιλική Παπανότη (Προϊσταμένη Δ/νσεως Διεθνών Σχέσεων του ΥΥ), Βασίλειο Γεωργακόπουλο (Ειδικός Συνεργάτης επί Διεθνών Θεμάτων στο πολιτικό γρ. του Υπουργού) και από τους:  Αντώνιο Λαναρά, Δημήτριο Φλωρίνη και Έλενα Μαραγκάκη, που είναι συμβούλοι σε θέματα υγείας στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Τί κρύβει η «σιγή ιχθύος» του Μάκη Βορίδη

Με 1.200 άνεργους υγειονομικούς θα κλείσει τις «τρύπες» του ΠΕΔΥ ο Μ.Βορίδης

Οικονομικό χρέος και προβλήματα ψυχικής υγείας: μια ισχυρή σχέση

«Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει σοβαρά τους πνεύμονες», υποστηρίζει η Ελλην.Πνευμονολογική Εταιρεία. Τι απέδειξαν ελληνικά επιστημονικά πειράματα σε ποντίκια