Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 23:33

Έζησε με ένα μπαλόνι γεμάτο νερό, μέσα στο κεφάλι του για 6 μήνες ΦΩΤΟ

έτσι έγινε το κεφάλι του Στογιάνοφ για 6 μήνες

έτσι έγινε το κεφάλι του Στογιάνοφ για 6 μήνες

Ο Βούλγαρος Κρις Στογιανόφ, σήμερα είναι 30 ετών. Από τα 13 του ζει με έναν καλοήθη όγκο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Τότε οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε μια μεγάλη λιπαρή κύστη στο κεφάλι του και έπρεπε να αφαιρεθεί. Έκανε 17 επεμβάσεις στης Σόφια αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Οι γιατροί δεν πέτυχαν την ολική αφαίρεση του ογκίδιου.

 

Ο Στογιανόφ, μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αγγλία και εργάστηκε στο Ουόρθινγκ του δυτικού Σάσεξ σαν οικοδόμος. Κάποια στιγμή το 2009, άρχισαν πάλι οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες και αναγκάστηκε να επισκεφτεί τους γιατρούς του τοπικού νοσοκομείου. Αφού τους είπε το ιστορικό του, ξεκίνησαν οι εξετάσεις. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κύστη δεν είχε αφαιρεθεί επαρκώς και συνέχιζε να μεγαλώνει ανησυχητικά.

 

Αμέσως του έδωσαν θεραπεία και στη συνέχεια τον έβαλαν στο χειρουργείο για την ολική αφαίρεση. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, όμως το δέρμα σε ολόκληρη την περιοχή του κεφαλιού είχε συρρικνωθεί αρκετά και έπρεπε να αποκατασταθεί. Τότε εμφανίσθηκε ο πλαστικός χειρουργός του νοσοκομείου, ο δρ Νιαλ Κιρκπατρικ και πρότεινε κάτι το πρωτοποριακό.

 

Για 6 μήνες θα τοποθετούσε ένα ειδικό μπαλόνι στο κενό στο κεφάλι του ασθενούς, το οποίο θα γέμιζε με φυσιολογικό ορό, προκειμένου να τεντώσει και να τσιτωθεί το δέρμα και σταδιακά να επανέλθει στο φυσιολογικό του. Και πράγματι έτσι έγινε. Η όλη διαδικασία όμως είχε ένα ρίσκο. Τι θα γινόταν εάν έσκαγε το μπαλόνι, μέσα στο κεφάλι του;

 

κάτοψη του κεφαλιού με το φουσκωμένο μπαλόνι

κάτοψη του κεφαλιού με το φουσκωμένο μπαλόνι

Οι γιατροί πήραν μόσχευμα δέρματος από τα πόδια του Στογιανόφ το τοποθέτησαν στο κεφάλι και στη συνέχεια εσωτερικά γέμισαν το μπαλόνι στο μέγεθος ενός μεγάλου γκρέιπ φρούτ. Το μπαλόνι έπρεπε να τσιτώσει το μεταμοσχευμένο δέρμα. Με ένα σωληνάκι που πέρασαν από το δεξί αυτί του ασθενούς, έφτασαν στο μπαλόνι και το γέμισαν με 950 ml υγρού.

 

Ο Στογιάνοφ μετά την αφαίρεση του όγκου

Ο Στογιάνοφ μετά την αφαίρεση του όγκου

Για 6 μήνες θα υπήρχε αυτή η κατάσταση με τον ασθενή να δυσκολεύεται σε κάθε του κίνηση, ακόμη και στον ύπνο. Ακόμη και η επαφή με το μαξιλάρι ήταν συχνά επώδυνη και εμπεριείχε τον κίνδυνο το μπαλόνι να πιεστεί να φουσκώσει και να σκάσει.

 

ο Στογιάνοφ σήμερα. Το κεφάλι του είναι πλέον φυσιολογικό

ο Στογιάνοφ σήμερα. Το κεφάλι του είναι πλέον φυσιολογικό

Τελικά όλα πήγαν καλά. Το μόσχευμα τσιτώθηκε και ήδη από τον τρίτο μήνα άρχισαν μάλιστα, να φυτρώνουν και οι πρώτες τρίχες στο κεφάλι του Στογιάνοφ. Σήμερα ο ίδιος ζει μια φυσιολογική ζωή…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν το σπερματοζωάριο και το ωάριο παράγουν μουσική κατά τη σύλληψη

Δείτε πως λειτουργεί το μηχάνημα που συλλέγει αυτόματα… σπέρμα VIDEO

Επιλέξατε τον σύντροφό σας ενώ παίρνατε αντισυλληπτικά χάπια; …. μην τα σταματήσετε ποτέ!

Πως θα αντιμετωπίσετε την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τον καύσωνα