Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 8:58

Γνωρίζετε πόση ώρα κατά μέσο όρο, ουρεί ο άνδρας κάθε φορά;

Είναι μια πράξη που γίνεται πολλές φορές τη μέρα από όλους. Κανείς όμως όταν βρίσκεται πάνω από τη λεκάνη, δεν είναι με το ρολόι στο χέρι να χρονομετράει πόσο διαρκεί η ούρηση του. Αυτό το έκαναν Αμερικάνοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Διαπίστωσαν ότι ο μέσος χρόνος που ο άνδρας κάνει τα τσισάκια του, κάθε φορά, είναι τα 21 δευτερόλεπτα.

Οι επιστήμονες δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ. Η έρευνα μάλιστα δεν αφορούσε μόνο τους άνδρες αλλά πολλά θηλαστικά. Από μικρά ποντίκια μέχρι ελέφαντες. Σε όλα τα αρσενικά, ανεξάρτητα του μεγέθους τους, ο μέσος όρος ήταν πάλι τα 21 δευτερόλεπτα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οποιοδήποτε αρσενικό θηλαστικό, ξεπερνάει τα 3 κιλά, ουρεί με τον ίδιο μηχανισμό όπως ουρούν οι άνθρωποι. Δημιουργεί μια συνεχή ροή, και έτσι αδειάζει την κύστη του. Τα μικρότερα ζώα ουρούν διαφορετικά. Απελευθερώνουν δέσμες ούρων ανά τακτά διαστήματα.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής ουρολογίας, δρ Χου εξήγησε σε ότι αφορά τους χρόνους: « Η ουροδόχος κύστη ενός ελέφαντα χωράει 18 λίτρα ούρων και είναι σχεδόν 3.600 φορές μεγαλύτερη από την κύστη μιας γάτας. Όμως ούτε κατά διάνοια ο ελέφαντας δεν χρειάζεται 3.600 φορές περισσότερο χρόνο για να αδειάσει την κύστη του κατά την ούρηση. Αυτό σημαίνει πως ο ελέφαντας ουρεί έναν πραγματικό «καταρράκτη» και μάλιστα μεγάλης ταχύτητας, καταφέρνοντας έτσι να «ξαλαφρώνει» σχεδόν στον ίδιο χρόνο με τη γατούλα.»

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η έρευνά τους μπορεί να έχει και κάποια πρακτική αξία. Ίσως να βοηθήσει τους μηχανικούς να κατασκευάσουν συσκευές με καλύτερη δυναμική των ρευστών, από δεξαμενές νερού έως καζανάκια για τουαλέτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε ακτινογραφίες υπέρβαρων ανθρώπων- δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

Επιλέξατε τον σύντροφό σας ενώ παίρνατε αντισυλληπτικά χάπια; …. μην τα σταματήσετε ποτέ!

Δείτε πως λειτουργεί το μηχάνημα που συλλέγει αυτόματα… σπέρμα VIDEO

Έζησε με ένα μπαλόνι γεμάτο νερό, μέσα στο κεφάλι του για 6 μήνες ΦΩΤΟ