Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 17:28

Αυτή η γυναίκα ήταν στον 8ο μήνα και ζύγιζε… 50 κιλά- ΦΩΤΟ

anorexia3

Αν αναρωτιέστε, καθώς κοιτάζετε τη φωτογραφία της Holly Griffith, εάν είναι έγκυος σας λέμε ναι ότι είναι. Και εάν αναρωτιέστε, «που είναι η κοιλίτσα της» σας απαντάμε ότι αυτή είναι η κοιλιά της εγκύου που πάσχει από ανορεξία. Μοιάζει σαν να μην είναι έγκυος. Η Griffith, όταν φωτογραφήθηκε ήταν στον όγδοο μήνα και η κοιλιά της δεν εξείχε καθόλου.

Η νεαρή Αγγλίδα ήταν ήδη μητέρα ενός παιδιού και όταν φωτογραφήθηκε ήταν έγκυος το δεύτερο στον όγδοο μήνα. Η περίπτωση της όμως είναι εξαιρετικά περίεργη, έως και δύσκολη για τον μαιευτήρα της. Η Holly, πάσχει από νευρική ανορεξία και κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της το κύριο της μέλημα ήταν να μην πάρει βάρος. Επειδή όμως είχε και επίγνωση της κατάστασης της και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για το παιδί που έχει μέσα στην κοιλιά της, ζούσε σε μια λεπτή ψυχική ισορροπία. Η ανορεξία την κατέτρωγε και το μητρικό φίλτρο της έλεγε πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Η μέτρηση στον 8ο μήνα την έδειξε 50 κιλά.

Πριν από μερικές βδομάδες η Holly, αποφάσισε αντί να τρώει ως έγκυος, να μειώσει στο ελάχιστο τις θερμίδες που λάμβανε καθημερινά, για να μην πάρει βάρος. Το παιδί μέσα της μεγάλωνε αλλά δεν είχε χώρο να αναπτυχθεί και κάποια στιγμή ο οργανισμός της και το σώμα της δεν άντεξαν με αποτέλεσμα να σπάσει το πλευρό της από το μωρό που είχε μέσα της. Τελικά πείστηκε ότι πρέπει να πάρει κιλά. Με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία ξεκίνησε έναν αγώνα κυρίως με τον εαυτό της για το καλό του παιδιού της.

anorexia9

«Ξέρω ότι πρέπει να φάω για το μωρό, όμως είναι πολύ δύσκολο να σταματήσω τις φωνές μέσα μου που μου λένε ότι είμαι παχιά. Όταν ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος, τρομοκρατήθηκα, γιατί φοβήθηκα ότι θα πάρω πάλι κιλά. Υπέφερα από πρωινές ναυτίες, με αποτέλεσμα να χάσω βάρος, κάτι που επέτεινε την ανορεξία μου» είπε η ίδια.

Απευθύνθηκαν σε έναν εξειδικευμένο σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου, μαιευτήρα ο οποίος την έπεισε πως πρέπει να βάλει τουλάχιστον 2 κιλά για να μην διατρέξει το παιδί κίνδυνο αλλά και η ίδια. Ο μαιευτήρας διαπίστωσε επίσης ότι η Holly, είχε συσπάσεις ενώ βρισκόταν στην 33η εβδομάδα της κύησης και αποφάσισε να της πάρει το παιδί στην 36η.

Η Griffith ξεκίνησε μια διατροφή με ξηρούς καρπούς, τυρί και φρουτοχυμούς κάθε μέρα, ενώ με τη βοήθεια ειδικής ψυχολόγου «προσπαθούσε να διώξει από το κεφάλι της, τις φωνές που της έλεγαν πως είναι χοντρή»

Τα προβλήματα με την ανορεξία, για την νεαρή Αγγλίδα παρουσιάστηκαν όταν ήταν 8 ετών. Έκανε μπαλέτο και έπρεπε να παραμείνει λεπτή. Αυτό την άγχωσε, υποστήριξη από το περιβάλλον της δεν είχε και σιγά σιγά μόνη της σταμάτησε να τρώει και έκοβε τα γεύματα της. Στα 12 της ζύγιζε 31 κιλά και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική για παιδιά με ανορεξία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

anorexia7

anorexia6

anorexia4

anorexia5

anorexia2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Vampire Lift : Οταν ο δέρμα σας διψάει για αίμα…Δείτε φωτο με επώνυμες, να κάνουν αναγέννηση προσώπου με…αιμοπετάλια

8 μηνών μωράκι με όγκο στον εγκέφαλο, θεραπεύτηκε με τη χρήση… χασισέλαιου- VIDEO

Πόσο φυσιολογικά μεγαλώνει ένα παιδί με ομοφυλόφιλους γονείς;

Μπισκοτάκια, υπόσχονται θεαματική αύξηση στο μέγεθος του στήθους- έχουν γίνει ανάρπαστα