Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 7:10

Αιμομιξία: ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν δυο πρώτα ξαδέρφια κάνουν παιδί μεταξύ τους;

aimomixia3

Στην εξαιρετική σειρά Game of Thrones δυο εκ των πρωταγωνιστών έχουν σεξουαλικές σχέσεις. μέχρι εδώ τίποτε το άσχημο. Όμως οι πρωταγωνιστές αυτοί είναι στην ταινία αδέρφια…Κατά το παρελθόν η αιμομιξία δεν ήταν κατακριτέα, κυρίως ανάμεσα σε «γαλαζοαίματους» οι οποίοι για να μην μολύνουν το βασιλικό αίμα με το αίμα θνητών, παντρεύονταν και έκαναν παιδιά μεταξύ τους. Όμως τα παιδιά αυτά είχαν τεράστια και σοβαρά προβλήματα. Η γέννηση ενός παιδιού που θα είναι αποτέλεσμα ερωτικής πράξης μεταξύ πρώτων ξαδερφιών δεν είναι καθόλου ασφαλής και συχνά οι γιατροί μιλούν για τερατογενέσεις.

Βρετανοί επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Λιντς και του Μπράντφορντ με επικεφαλής τον καθηγητή Έαμον Σέρινταν, μελέτησαν 13.500 περιπτώσεις αιμομιξίας, γεννήσεων παιδιών που προέκυψαν από αδέλφια ή πρώτα ξαδέλφια και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά αυτά παρουσιάζουν περισσότερα οργανικά προβλήματα και ανωμαλίες σε σχέση με τον μέσο όρο του πληθυσμού.

Η έρευνα έγινε στην Αγγλία και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ερωτική σχέση μεταξύ πρώτων ξαδερφιών διπλασιάζει τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με γενετικά ελαττώματα. Δηλαδή ένα μωρό στα 3 (ποσοστό τεράστιο) θα γεννηθεί με κάποιο πρόβλημα.

aimomixia2

Οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται σε τέτοιου αποτελέσματος παιδιά, αφορά κυρίως το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο, και την καρδιά ενώ το ποσοστό το βρέφος να μην επιβιώσει είναι διπλάσιο από τον μέσο όρο. Αν δε η μητέρα έχει ξεπεράσει το 34ο έτος, τότε τα ποσοστά εκτινάσσονται σε δυσθεώρητα ύψη.

Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν η αυτονόητη. Δεν είμαστε Φαραώ και γαλαζοαίματοι βασιλιάδες, να κάνουμε παιδιά με συγγενείς μας. Απαγορεύεται σε στενούς συγγενείς να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο διότι οι χρωμοσωματικές ανωμαλίες είναι μεγάλες και σοβαρές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η γυναίκα ήταν στον 8ο μήνα και ζύγιζε… 50 κιλά- ΦΩΤΟ

Vampire Lift : Οταν ο δέρμα σας διψάει για αίμα…Δείτε φωτο με επώνυμες, να κάνουν αναγέννηση προσώπου με…αιμοπετάλια

Aυτο-ύπνωση: 6 απλά βήματα για να καταπολεμήσετε φοβίες και να αλλάξετε κυριολεκτικά τη ζωή σας

Τσίμπημα από τσούχτρα: Τόσο επώδυνο, και ίσως επικίνδυνο- ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ