Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 19:10

Μην ταρακουνάτε τα μωρά σας ο κίνδυνος βλάβης είναι τεράστιος VIDEO

Frustrated Mother Suffering From Post Natal Depression

Το βίντεο που θα δείτε έγινε με ένα ομοίωμα μωρού και δείχνει τι ακριβώς μπορεί να πάθει ένα μωράκι που ο γονέας του επάνω στη χαρά και τον ενθουσιασμό του, ή για να ξεσπάσει τα νεύρα του, το ταρακουνάει. Πρόκειται για σημαντικές βλάβες που προκαλούνται από το σύνδρομο ανατάραξης μωρού (ή σύνδρομο ταρακουνημένου μωρού). Για παράδειγμα μπορεί να πάθει ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες. Φανταστείτε να σας ταρακουνήσουν γρήγορα πέρα δώθε και ο αυχένας σας να τινάζεται βίαια μπρος πίσω. Ο εγκέφαλος του μωρού χτυπάει στα τοιχώματα του κρανίου του. Μπορεί να προκληθεί από αιμάτωμα, αιμορραγία, μώλωπας στο εγκέφαλο ή μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί από τα νεογέννητα μέχρι τα παιδάκια 4 ετών που το κορμάκι τους δεν έχει «δέσει» ακόμη. Στις ΗΠΑ 3.000 παιδιά κάθε χρόνο υποφέρουν από το σύνδρομο της ανατάραξης μωρού. Το 25% αυτών των μωρών θα πεθάνει, ενώ το 60% θα έχει μόνιμες αναπηρίες για την υπόλοιπη ζωή του.

shaken3

Όμως δεν είναι πάντοτε ο ενθουσιασμός. Έχουμε και περιπτώσεις κακοποίησης και μάλιστα πολλές με τον τρόπο αυτό. Ένας γονέας πάνω στα νεύρα του (επειδή για παράδειγμα το μωρό κλαίει) να το πιάσει έτσι και να αρχίσει με βία να το ταρακουνάει.

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ κατέδειξε ότι οι πιθανότεροι “δράστες” που προκαλούν το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό τραυματισμό του είναι:

ο βιολογικός πατέρας (37%),

ο φίλος της μητέρας (20,5%),

οι γυναίκες μπέιμπι σίτερ (17,3%)

και, τέλος, η μητέρα (12,6%).

Στο βίντεο θα δείτε με κόκκινα λαμπάκια τα σημεία που τραυματίζεται ο εγκέφαλος του μωρού με ένα τέτοιο ταρακούνημα.

Δείτε το βίντεο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η γυναίκα ήταν στον 8ο μήνα και ζύγιζε… 50 κιλά- ΦΩΤΟ

Πόσο φυσιολογικά μεγαλώνει ένα παιδί με ομοφυλόφιλους γονείς;

8 μηνών μωράκι με όγκο στον εγκέφαλο, θεραπεύτηκε με τη χρήση… χασισέλαιου- VIDEO

Η γυναίκα που είναι αλλεργική στο νερό- ακόμη και τα δάκρυα της την καίνε VIDEO