Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 17:04

Τι πρόβλημα αντιμετωπίζει μια γυναίκα με μεγάλο στήθος;

Μπορεί να την κοιτάζουν όλοι, μπορεί να μαγνητίζει, μπορεί να είναι το επίκεντρο στις ανδρικές παρέες, αλλά μια γυναίκα με μεγάλο στήθος δεν μπορεί να αθληθεί και να γυμναστεί όπως θα ήθελε. Έρευνα έδειξε ότι μια στις 5 γυναίκες με μεγάλο στήθος δεν μπορούν να συμμετέχουν σε γυμναστικές και αθλητικές δραστηριότητες που επιθυμούν, επειδή το στήθος τους, δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις τους.

 wet2

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Portsmouth, εξέτασαν 239 γυναίκες που δεν αθλούνταν και δεν γυμνάζονταν, προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί κάποιες γυναίκες αποφεύγουν τη γυμναστική. Κατά τη διάρκεια του πειράματος διαπιστώθηκε πως το 17% των γυναικών απάντησαν ότι το στήθος τους είναι η βασική αιτία που δεν ασκούνται τακτικά. Και πράγματι όσες γυναίκες το απάντησαν αυτό, είχαν από μεγάλο, μέχρι πολύ μεγάλο στήθος.

 wet1

Όμως εκτός από το στήθος που εμποδίζει τις κινήσεις τους, οι γυναίκες αυτές απάντησαν πως δεν αθλούνται ή δεν γυμνάζονται επειδή δεν μπορούν να βρουν και τα κατάλληλα ρούχα για παράδειγμα αθλητικό στηθόδεσμο στα μέτρα τους). Αλήθεια φανταστείτε μια γυναίκα με μεγάλο στήθος να φοράει στενό φανελάκι και να γυμνάζεται, ή να κάνει σχοινάκι ή να χοροπηδάει. Δεν θα μπορεί, από τα βλέμματα που θα την τρώνε στην κυριολεξία.

 wet3

Είναι εξαιρετικά σημαντικό τονίζουν οι επιστήμονες, να φοράει μια γυναίκα το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν για να μειώσει τον κίνδυνο να υποστεί ζημιά σε ένα σημείο που ονομάζεται “Σύνδεσμος του Cooper”. Εάν τα στήθη δεν υποστηρίζονται σωστά κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, το συνεχές πάνω- κάτω του στήθους μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στους συνδέσμους που το συγκρατούν. Επίσης εάν το στήθος δεν υποστηρίζεται όπως πρέπει κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε πλάτη και αυχένα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι ήχοι επιβαρύνουν τα αυτιά μας και καταστρέφουν την ηρεμία μας;

Μην ταρακουνάτε τα μωρά σας ο κίνδυνος βλάβης είναι τεράστιος VIDEO

Αυτή η γυναίκα ήταν στον 8ο μήνα και ζύγιζε… 50 κιλά- ΦΩΤΟ

Πως θα αντιδρούσατε εάν κάποιος δικός σας άνθρωπος αδυνάτιζε 60 κιλά; VIDEO