Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 1:04

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Του αφαίρεσαν 232 δόντια από το στόμα- ΦΩΤΟ και VIDEO

dontia1

Ο Ασίκ Γκαβάλ, είναι ένας Ινδός 17 χρονών. Κάποια στιγμή πριν από λίγα χρόνια άρχισε να παραπονιέται στους γονείς του πως τον πονάει πολύ, το σαγόνι του. Εκείνοι δεν έδωσαν σημασία. Πριν από λίγες ημέρες όμως, οι πόνοι έγιναν αφόρητοι. Ο Ασικ δεν μπορούσε όχι να μασήσει, αλλά ούτε να κουνήσει το στόμα του για να μιλήσει.

Τότε έσπευσαν στο νοσοκομείο «JiJi» στη Βομβάη, όπου οι γιατροί έκαναν ακτινογραφίες στον 17χρονο και έμειναν με το στόμα ανοιχτό να της κοιτάζουν. Αυτό που έβλεπαν στις απεικονίσεις δεν το είχαν ξαναδεί. Τα ούλα του ήταν αφύσικα πρησμένα και κάτω από αυτά αναπαύονταν 232 δόντια.

Ο επικεφαλής γναθοχειρουργός Σανάντα Ντχιβάρ, αμέσως μετά την 7ωρη επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης των δοντιών, είπε ότι πρόκειται ουσιαστικά για «έναν καλοήθη όγκο. Ένα οδόντομα. Βρισκόταν σε όλη την περιοχή πάνω από την γνάθο και κάτω από τα ούλα. Χρησιμοποιήσαμε σφυρί και καλέμι. Μόλις τον αφαιρέσαμε ξεχύθηκαν 232 δόντια από μέσα.»

Οι γιατροί λένε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία όπου από το στόμα ενός ανθρώπου γίνεται εξαγωγή 232 δοντιών, ενώ δεν αποκλείουν η κατάσταση αυτή να επαναληφθεί και ο 17χρονος να εμφανίσει στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το video

 

232 δόντια έχουν αφαιρεθεί

232 δόντια έχουν αφαιρεθεί

αυτή η φωτογραφία είναι από το μέσον της επέμβασης

αυτή η φωτογραφία είναι από το μέσον της επέμβασης

 

εικόνα από το εσωτερικό του στόματος του 17χρονου

εικόνα από το εσωτερικό του στόματος του 17χρονου

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το συγκλονιστικό γράμμα ενός γιατρού στη Γάζα προς τον «πλανητάρχη» Ομπάμα

Τι παθαίνει κάποιος που δεν πίνει πολύ νερό; Διαβάστε τα σημάδια

Τι αποκαλύπτουν οι selfie φωτογραφίες για την προσωπικότητα κάποιου;

Αυτό το κορίτσι έχει τρίχωμα γάτας σε ολόκληρο το κορμί της ΦΩΤΟ