Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 2:24

Απλές συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση των παιδιών

kolimpi3

της Αργυρώς Κυπραίου, χειρουργού ΩΡΛ

Οι οκτώ συμβουλές

- Μάθετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν μάσκα και γυαλιά και να βουτάνε το κεφάλι τους, στα ρηχά, μέσα στο νερό.

- Δείξτε στα παιδιά σας πώς να αναπνέουν ή πώς να κρατάνε την αναπνοή τους αρχικά στην επιφάνεια και όχι απευθείας μέσα στο νερό.

- Αφήστε τα παιδιά σας, που είναι σε μικρή ηλικία, στα ρηχά και προσέχετέ τα διακριτικά.

- Απαγορεύστε στα μεγαλύτερα παιδιά να κάνουν μακροβούτια σε νερά που δεν γνωρίζουν. Χωρίς προεργασία οι καταδύσεις είναι επικίνδυνες. Μπορεί να ζαλιστούν, να πιουν νερό, να χτυπήσουν κάπου το κεφάλι τους ή τη σπονδυλική τους στήλη και τον αυχένα.

- Στεγνώστε καλά τα αυτάκια των παιδιών σας. Μετά το μπάνιο, και εφόσον αυτά έχουν βουτήξει το κεφάλι τους μέσα στο νερό, είναι απολύτως απαραίτητο να στεγνώσετε καλά τα αυτάκια τους με μια πετσέτα. Θα ήταν ακόμη καλύτερο, όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας, να στεγνώσετε τελείως το κεφάλι και τα μαλλιά των παιδιών με πιστολάκι. Η πολλή υγρασία που μένει μετά τα καλοκαιρινά μπάνια και τα συχνά ντους ευνοεί την ανάπτυξη εξωτερικής ωτίτιδας μικροβίων ή και μυκήτων, γι” αυτό οι ίδιες προφυλάξεις συνιστώνται και στους ενήλικες.

toddler at swimming pool

- Προστατέψτε τα αυτάκια των παιδιών σας από τον αέρα. Αν φυσάει, ο αέρας ενδέχεται να προκαλέσει ψύξη και να φέρει πόνο στο αυτί.

- Αποφύγετε τη χρήση μπατονέτας. Εάν ωστόσο, για λόγους καθαριότητας, επιμένετε, προτιμήστε τις πολύ χοντρές μπατονέτες που προορίζονται για τα μωρά.

- Εάν συμβεί ατύχημα στη θάλασσα, πρέπει επειγόντως να τα δει κάποιος ειδικός ή να μεταφερθούν, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, στο νοσοκομείο.

 

ORLkipraiouΗ Αργυρώ Κυπραίου είναι πλαστική χειρουργός προσώπου και Ωτορινολαρυγγολόγος, Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

mail: argyrokypraiou@gmail.com

www.faceanatomy.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μην καπνίζετε πριν κοιμηθείτε- Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε

Τι παθαίνει κάποιος που δεν πίνει πολύ νερό; Διαβάστε τα σημάδια

Δίχρονο παιδάκι έσωσε την ανάπηρη μητέρα του. Μασούσε το φαγητό της και την τάιζε από το στόμα του ΦΩΤΟ

Πως τα ανθρακούχα ποτά σχετίζονται με τον καρκίνο